HomeHL-9Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη – Έως 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη – Έως 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Επιμένουν οι βοριάδες-Οδηγίες από το Λιμεναρχείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη την Κρήτη με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και τους βοριάδες να παραμένουν στο νησί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στην ανατολική Κρήτη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 και στη νότια Κρήτη ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Με αφορμή τους ισχυρούς ανέμους το Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί τους πολίτες του Ηρακλείου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση