HomeHL-World«Κίτρινη κάρτα» στον Ρονάλντο: Έλαβε «προειδοποίηση» επειδή έσπασε κινητό αυτιστικού παιδιού

«Κίτρινη κάρτα» στον Ρονάλντο: Έλαβε «προειδοποίηση» επειδή έσπασε κινητό αυτιστικού παιδιού

Τι σημαίνει η «προειδοποίηση» της βρετανικής αστυνομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έλαβε προειδοποίηση από την αστυνομία της Βρετανίας.

Αυτό, επειδή έριξε στο έδαφος και έσπασε το τηλέφωνο ενός αυτιστικού παιδιού μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Έβερτον την περασμένη σεζόν.

Ο 37χρονος σούπερ σταρ της Γιουνάιτεντ και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, φάνηκε σε βίντεο να χτυπά το χέρι του Τζέικομπ Χάρντινγκ, τη στιγμή που αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο στο Goodison Park μετά την ήττα της Γιουνάιτεντ με 1-0.

Τι σημαίνει η «προειδοποίηση» της βρετανικής αστυνομίας

Προειδοποιήσεις δίνονται σε οποιονδήποτε ηλικίας 10 ετών και άνω για μικρά εγκλήματα – για παράδειγμα, για γκράφιτι σε στέγαστρο λεωφορείου.

Πρέπει να παραδεχθεί κάποιος το αδίκημα και να συμφωνήσει ώστε να δεχθεί την προειδοποίηση. Σε αντίθεση περίπτωση, μπορεί να συλληφθεί και να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η προειδοποίηση δεν αποτελεί ποινική δίωξη, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη κακού χαρακτήρα εάν καταλήξει κάποιος στο δικαστήριο για άλλο έγκλημα.

Οι προειδοποιήσεις μπορούν να εμφανιστούν σε τυπικούς και ενισχυμένους ελέγχους της Υπηρεσίας Αποκάλυψης και Φραγής (DBS).

Είχε ζητήσει συγγνώμη μέσω Instagram

O Κριστιάνο Ρονάλντο δημοσίευσε φωτογραφία του γράφοντας το εξής κείμενο: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να αντιμετωπίζεις τα συναισθήματα σε δύσκολες στιγμές όπως αυτή.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει πάντα να δείχνουμε σεβασμό, υπομονή και να δίνουμε το παράδειγμα σε όλους τους νέους που αγαπούν το όμορφο παιχνίδι (ποδόσφαιρο).

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ξέσπασμά μου και, αν είναι δυνατόν, θα ήθελα να προσκαλέσω αυτόν τον οπαδό να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι στο Old Trafford ως ένδειξη ευγενούς άμιλλας και αθλητικού πνεύματος ??.»

Η μητέρα υποστηρίζει ότι ο Ρονάλντο «επιτέθηκε» στον γιο της

Η Σάρα Κέλι, μάνα του παιδιού, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα της πόλης «Liverpool Echo» για να εξηγήσει πώς έγινε το συμβάν.

«Βιντεοσκόπησε όλους τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να περπατούν προς τη φυσούνα. Και μετά κατέβασε το τηλέφωνό του επειδή ο Ρονάλντο είχε κατεβάσει την κάλτσα του και το πόδι του αιμορραγούσε. Κατέβασε το τηλέφωνό του για να δει τι ήταν – δεν μίλησε καν.

Ο Ρονάλντο τότε απλά πέρασε, με τρομερά, τρομερά νεύρα και έσπασε το τηλέφωνο από το χέρι του γιου μου και συνέχισε να περπατάει».

«Μπορείτε να δείτε από τη μελανιά ότι έκανε επαφή. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μιλάω γι’ αυτό».

Η Sarah είπε ότι το περιστατικό άφησε τον Jake, ο οποίος είναι αυτιστικός και έχει δυσπραξία, σε «πλήρες σοκ» και κατέστρεψε τον πρώτο του αγώνα στο Goodison, όπως είπε: «Έκλαιγα, ήμουν συγκλονισμένη, ο Τζέικομπ ήταν σε απόλυτο σοκ – είναι αυτιστικός και έχει επίσης δυσπραξία, οπότε δεν κατάλαβε πραγματικά τι συνέβη μέχρι που γύρισε σπίτι τώρα.

«Είναι πολύ αναστατωμένος και γι’ αυτό δεν θέλει να ξαναπάει στο γήπεδο. Είναι ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας στον οποίο πηγαίνει και συμβαίνει αυτό.

«Είχαμε μια απολύτως λαμπρή μέρα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα που βγήκαν οι παίκτες από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό κατέστρεψε εντελώς τη μέρα και μας άφησε μια άσχημη γεύση.

Είπε: «Είναι ένα είδωλο. Ναι, δεν είναι από την Έβερτον και σου αρέσει όποιος σου αρέσει, αλλά ο Ρονάλντο είναι μεγάλος παίκτης. Ο γιος μου πάντα έλεγε ‘ο Ρονάλντο θα είναι εκεί’ – είναι ένα είδωλο.

«Θα καταλάβαινα αν ο Τζέικ κούναγε το κινητό στο πρόσωπό του, αλλά δεν ήταν κοντά στο πρόσωπό του, ήταν κάτω από την κερκίδα και έλεγχε τον τραυματισμό του»..

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα αυτιστικό αγόρι και δέχτηκε επίθεση από έναν ποδοσφαιριστή, έτσι το βλέπω εγώ ως μητέρα».

Η ανάρτηση της μητέρας του παιδιού

Η Σάρα Κέλι, δημοσίευσε φωτογραφίες από το χτυπημένο χέρι του παιδιού και του σπασμένου του τηλεφώνου, ενώ κάλεσε και όλους τους φιλάθλους να της στείλουν βίντεο από το συμβάν ώστε να τα παρουσιάσει στην αστυνομία.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση