HomePost ItΣυνεχίζονται οι δακοκτονίες σε περιοχές και δήμους του νομού Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι δακοκτονίες σε περιοχές και δήμους του νομού Ηρακλείου

Δείτε πότε και που

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί δακοκτονία στους Δήμους Μαλεβιζίου, Γόρτυνας, Αρχανών Αστερουσίων, Ηρακλείου και Φαιστού.

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει 3ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Πέμπτη 18/08/22 στο Δήμο Μαλεβιζίου στους οικισμούς: Κορφές, Κρουσώνα, Λουτράκι και Σάρχο.

Ακόμα, θα ξεκινήσει, την Πέμπτη 18/08/2022, ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Γόρτυνας και στα Βασιλικά Ανώγεια, Βασιλική, Πλάτανο, Πλώρα και Χουστουλιανά. Την ίδια μέρα ξεκινά στον ίδιο Δήμο και ο 3ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στους οικισμούς: Άγιος Θωμάς, Δούλι, Μούλια.

Επίσης, θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Την Παρασκευή 19-08-2022 στο Αστρίτσι και το Σάββατο 20-08-2022  ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Αρμανώγεια, Δαμάνια, Καλλονή, Καταλαγάρι και Μεταξοχώρι.

Στο Δήμο Φαιστού, θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Παρασκευή 19-8-2022 στο Μαγαρικάρι και στα Σκούρβουλα.

Στο δήμο Ηρακλείου,  θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Παρασκευή 19-08-2022 στο Κυπαρίσσι και το Σάββατο θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας, (Σάββατο 20-08-2022) στο Βενεράτο, Κεράσια και Ρουκάνι.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.