HomeHL-9«Χρυσός» Τεντόγλου στο Μόναχο με άλμα στα 8,52 μέτρα

«Χρυσός» Τεντόγλου στο Μόναχο με άλμα στα 8,52 μέτρα

Ρεκόρ αγώνων και καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2022!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό μήκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Μονάχου, με άλμα στα 8 μέτρα και 52 εκατοστά, πραγματοποιώντας παράλληλα ρεκόρ αγώνων και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2022.

Ο Έλληνας άλτης από τα Γρεβενά έδειξε ότι είναι σε εκπληκτική φόρμα έχοντας πηδήξει στα 8,23 και 8,35 μέτρα στην 2η και 3η του προσπάθεια αντίστοιχα.

«Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Χρυσό μετάλλιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, το δεύτερο σήμερα για τα ελληνικά χρώματα. Θερμά συγχαρητήρια!».

«Η πόλη των Γρεβενών εδώ και λίγα λεπτά γιορτάζει για την νέα, μεγάλη επιτυχία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Χρυσού μας Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος μας ανέβασε και πάλι στα ουράνια, μέσα από την αποψινή σπουδαία και νικηφόρα του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου.

Το ιστορικό μας Ρολόι και το κτίριο του Δημαρχείου έχουν ήδη φωταγωγηθεί στα μπλε, εκφράζοντας έτσι τα θερμά μας ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αλλά και ένα ζεστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, που έρχονται ολόψυχα από τα βάθη της καρδιάς όλων των Γρεβενιωτών», αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

Ο αγώνας του Τεντόγλου

Το ξεκίνημα του 24χρονου ήταν εντυπωσιακό αλλά και αντικανονικό ταυτόχρονα. Το πρώτο του άλμα ήταν σίγουρα πάνω από τα 8.50μ. όμως, ακυρώθηκε για πολύ λίγα εκατοστά στο πάτημα. Το δεύτερο μπορεί να μην ήταν εξίσου μεγάλο, αλλά με 8 μέτρα και 23 εκατοστά του χάρισε την πρώτη θέση και την είσοδο στην οκτάδα. Με την τρίτη προσπάθεια βελτίωσε την επίδοσή του φτάνοντας στα 8 μέτρα και 35 εκατοστά.

Συνεχίζοντας στον δρόμο της… βελτίωσης, “πέταξε” στα 8 μέτρα και 52 εκατοστά με την τέταρτη προσπάθεια. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί την κορυφαία προσωπική του για το 2022, την κορυφαία στον κόσμο για το 2022 αλλά και το ρεκόρ όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Ουσιαστικά το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε εκείνη τη στιγμή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έκανε άλλη προσπάθεια.


Τα άλματα του Τεντόγλου:

1ο: Άκυρο

2ο: 8.23μ.

3ο: 8.35μ.

4ο: 8.52μ.

5ο: Δεν έκανε προσπάθεια

6ο: Δεν έκανε προσπάθεια

Η τελική κατάταξη:

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52μ.
  2. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8.06μ.
  3. Ζιλ Πομερί (Γαλλία) 8.06μ.
  4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98μ.
  5. Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μεγάλη Βρετανία) 8.06μ.
  6. Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7.83μ.
  7. Χέκτορ Σάντος (Ισπανία) 7.82μ.
  8. Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7.77μ.
  9. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.66μ.
  10. Ρέινολντ Μπανίγκο (Μ. Βρετανία) 7.66μ.
  11. Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 7.37μ.
  12. Ίνγκαρ Κίπσελουντ (Νορβηγία) Χ

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση