HomeHL-GreeceΒασιλακόπουλος: Ηλικιωμένοι και ευπαθή άτομα να πάνε στο πανηγύρι αλλά να χαρούν καθιστοί

Βασιλακόπουλος: Ηλικιωμένοι και ευπαθή άτομα να πάνε στο πανηγύρι αλλά να χαρούν καθιστοί

Θα υπάρξει μια μείωση του ρυθμού επιβράδυνσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να πάνε στο πανηγύρι αλλά να χαρούν καθιστοί σε ένα τραπέζι και όχι πιασμένοι στον χορό, μαζί με άλλον κόσμο» είπε σήμερα ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Θα υπάρξει μια μείωση του ρυθμού επιβράδυνσης

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, εξήγησε ότι λόγω και του καλοκαιριού και της χαλαρής διάθεσης, δεν είναι εύκολο να τηρηθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα μπαρ είναι γεμάτα από κόσμο όλο το καλοκαίρι» ενώ αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ υπογράμμισε πως «είχαμε επιβράδυνση της πανδημίας, απλώς αυτές τις ημέρες, λόγω των συναθροίσεων, θα υπάρξει μια μείωση του ρυθμού επιβράδυνσης».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε «Τα μεταλλαγμένα στελέχη δεν προέρχονται από παρθενογένεση, αλλά αποτελούν παραλλαγές του ιού που κυκλοφορεί σήμερα.

Βασιλακόπουλος για νέο εμβόλιο

Το εμβόλιο που θα φτιαχτεί για τις παραλλαγές της Όμικρον, θα πιάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό και τις νέες παραλλαγές που ίσως προκύψουν», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, αναφέροντας ακόμη πως «θα βγουν εμβόλια, όχι φέτος, αλλά μιλάμε για τον επόμενο χρόνο, που θα προσβάλλουν όχι τις μεταλλάξεις, αλλά τις περιοχές του ιού που παραμένουν σταθερές και θα είναι έτσι πιο αποδοτικά», σημειώνοντας πως η προοπτική είναι ο ιός να γίνει ενδημικός. Δείτε βίντεο από την εκπομπή

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση