HomeΚΡΗΤΗΟι 54 Σύροι αρνούνται να φάνε – Ανάμεσά τους και 20 παιδιά

Οι 54 Σύροι αρνούνται να φάνε – Ανάμεσά τους και 20 παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απεργίας πείνας έχουν προχωρήσει οι 54 Σύροι μετανάστες που βρίσκονται από τονο περασμένο Απρίλιο στην Κρήτη και τις τελευταίες ημέρες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο των Χανίων.

Οι 54 πρόσφυγες προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι δεν αντέχουν άλλο να βρίσκονται στην Κρήτη ζητώντας άμεσα από την Πολιτεία να τους αφήσει να φύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν την τύχη τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, οι πρόσφυγες περιμένουν τόσον καιρό μία λύση από την Πολιτεία η οποία – όπως λένε – δεν κάνουν τίποτε για το πρόβλημά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απεργία πείνας συμμετέχουν και τα παιδιά των προσφύγων που στο σύνολό τους είναι 20.

Σύσκεψη στον δήμο

Κλειστή σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Δημαρχείο Χανίων για την διαμονή των Σύρων προσφύγων πολέμου που εδώ και τρεις μήνες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο ιδιώτη στη Νέα Χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε νέα παρέμβαση του Εισαγγελέα που ζητά την μετακίνηση των προσφύγων από το ξενοδοχείο, πιθανότατα στο πρώην δημαρχείο Σούδας,  ενδεχόμενο πάντως που συναντά την κάθετη αντίθεση του αρμόδιου αντιδημάρχου Χανίων καθώς όπως υποστηρίζει ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για την φιλοξενία παιδιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση