HomeHL-9Τροχαία στην Κρήτη: Γεμίζουν οι εντατικές του ΠΑΓΝΗ

Τροχαία στην Κρήτη: Γεμίζουν οι εντατικές του ΠΑΓΝΗ

Συγκλονιστική ανάρτηση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, Στέλιου Κτενιαδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά οι διοικητικοί, γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου καθώς τα ΤΕΠ, οι κλινικές αλλά και οι ΜΕΘ φαίνεται ότι γεμίζουν σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου με τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.

Αυτό ακριβώς περιγράφει, σε μία συγκλονιστική ανάρτηση, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Στέλιος Κτενιαδάκης.

Ο κ. Κετνιαδάκης τονίζει πως η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ έχουν γεμίσει από τραυματίες τροχαίων ενώ κάθε μέρα «μετράμε τους νεκρούς».

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε στην ανάρτησή του:

Κάθε μέρα νεκροί και τραυματίες. Η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ 50% νοσηλείες σε σχέση με πέρυσι. Οικογένειες μέσα στην απόγνωση. Όσο οδυνηρά μάθαμε να μετράμε τους νεκρούς και τους νοσηλευόμενους από Covid-19, έτσι κάθε μέρα πρέπει να μετράμε τους νεκρούς μας και τους νοσηλευόμενους βαριά από τη μάστιγα των τροχαίων. Κάθε μέρα να ακούμε τι συνέβη και πόσοι χάθηκαν. Μπας και καταλάβουμε ότι δεν οδηγάμε μηχανάκι με παντόφλα, ότι δεν παρκάρουμε στο αντίθετο ρεύμα για να πάρουμε καφέ, ότι δεν οδηγάμε ένα αμάξι χωρίς λάστιχα, ότι δεν φοράμε τη ζώνη μόλις δούμε Τροχαία, ότι δεν κάνουμε αναστροφή στη διπλή γραμμή, ότι δεν είμαστε μάγκες όταν μπαίνουμε σφήνα στην ουρά, ότι κάποιος πρέπει να μαζέψει τις γουρούνες και τα γουρούνια που εκμεταλλεύονται τον κόσμο, ότι μιλάμε στα κινητά και στρίβουμε ως οδηγοί F1 και αυτά είναι λίγα από αυτά που είδα σήμερα. Μη ρωτάτε τι φταίει. Σε ένα ατύχημα συμβαίνει ταυτόχρονα πολλά και συνήθως δεν μαθαίνονται ποτέ. Για τα τροχαία δεν φταίει μόνο ένα πράγμα. Φταίνε οι «άλλες αιτίες». Φταίει η αδιαφορία, η έλλειψη τιμωρίας, η βλακεία, η μαγκιά, το έλαμωρέτώρα, το πέντε λεπτά έκανα και τι σε νοιάζει εσένα ρε. Γι’ αυτό κάθε μέρα να μετράμε τους νεκρούς μας, να μετράμε τους βαριά τραυματίες και τα εκατοντάδες ατυχήματα. Να βάλουμε μυαλό αποκλείεται. Ας βάλουμε ζώνη και κράνος. Και ο Θεός βοηθός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση