HomeHL-GreeceΜαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο – Τραυματίστηκαν εθελοντές πυροσβέστες

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο – Τραυματίστηκαν εθελοντές πυροσβέστες

Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου, ενώ δύο εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας.

Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφθασαν στο σημείο 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η φωτιά ξεκίνησε από δύο ξεχωριστά και κοντινά μεταξύ τους σημεία. Έγινε αντιληπτή μέσα σε λίγα λεπτά χάρη στις περιπολίες των δεκάδων εθελοντών στην ευρύτερη περιοχή Παναγίας και Ποταμιάς.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση