HomeCity GuideΤο Σάββατο τα «ΚΔ΄ΔΙΚΤΑΙΑ 2022» στο Οροπέδιο Λασιθίου

Το Σάββατο τα «ΚΔ΄ΔΙΚΤΑΙΑ 2022» στο Οροπέδιο Λασιθίου

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «o Ξένιος Ζευς» και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν τα ΚΔ΄ΔΙΚΤΑΙΑ 2022, που θα πραγματοποιηθούν στις 13, 14,15 και 21 Αυγούστου στην περιοχή του Ψυχρού στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν 41οι Δικταίοι Αγώνες – ZEUSRUN 2022 και ο 28ος Γύρος Οροπεδίου, καθώς και φιλοσοφικά, μουσικά, θεατρικά δρώμενα στο  «Παπαδάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχρού».

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων πραγματοποιεί η κ. Αναστασία Μπιτζιλέου, με το αναλυτικό πρόγραμμα αυτών να περιλαμβάνει:

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

20:30 Τιμητική εκδήλωση στο συγγραφέα Νίκο Χρυσό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «ο Ξένιος Ζευς»  τιμά τον συγγραφέα   Νίκο Χρυσό για την προσφορά του στη Νεοελληνική Λογοτεχνία.

Ο Αντώνης Καρτσάκης,  Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σχολιάζει το τελευταίο του έργο με τον τίτλο Kαινούργια μέρα, Eκδόσεις Καστανιώτη.

21:00 Μουσική – Θεατρική παράσταση: «ΑΪΒΑΛΙ»

Ένα μονοήμερο ταξίδι από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί και εκεί, ανάμεσα στις δυο ακτές, μεσοπέλαγα, ένα ταξίδι στο χρόνο.  Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο graphicnovel του SOLOUP.

Την παραγωγή του έργου υλοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, τη σκηνοθεσία την υλοποίησε ο Ζαγκότης Νάσος ενώ την  ενορχήστρωση και σύνθεση πραγματοποίησε ο Γιώργος Φουρναράκης. Την παράσταση πλαισιώνουν 17 ηθοποιοί ενώ 10 μουσικοί το εμπλουτίζουν με πρωτότυπα τραγούδια και στίχους.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

21:00 Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Η μουσική εκδήλωση πλαισιώνεται από την Ξανθούλα Πορφυράκη (τραγούδι) και  τους Παναγιώτη Χουλιάρα(τραγούδι), Γιώργο Κοντογιάννη (Κρης) (μπουζούκι), Γιώργο Σταυράκη (κιθάρα), Μανώλη Κανακάκη (πιάνο). Την επιμέλεια την παράστασης καθώς και την αφήγηση των κειμένων έχει αναλάβει ο Νίκος Τζώρτζης.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

21:00 Ο  Ψαρογιώργης με το  συγκρότημα του στο Ψυχρό Λασιθίου.

Παραδοσιακό Κρητικό Γλέντι με τον Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη): λαούτο -τραγούδι, Ιάκωβο Πατεράκη : λύρα-τραγούδι, Αλέκο Φανουράκη: λαούτο-τραγούδι.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

17:00 41οι ΔΙΚΤΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΨΥΧΡΟ

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 θα πραγματοποιηθούν οι 41οι Δικταίοι Αγώνες – ZEUSRUN 2022. Ο 28ος Γύρος Οροπεδίου 24.5 Km & 6 Km.

Οι αγώνες τελούν  υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Πολιτισμού & Αθλητισμού και  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων .

Στη σελίδα του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης βρίσκεται η ηλεκτρονική διεύθυνση για τις ηλεκτρονικές εγγραφές.