HomeHL-TOPΈπεσε η τιμή της βενζίνης – Πόσο έχει μειωθεί στα πρατήρια του Ηρακλείου

Έπεσε η τιμή της βενζίνης – Πόσο έχει μειωθεί στα πρατήρια του Ηρακλείου

Λ. Σαμόλης: Ο τουρισμός μας δίνει μία τεράστια ανάσα για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πτωτική τάση κινείται η τιμή των καυσίμων τα τελευταία 24ωρα με τους καταναλωτές σε όλη τη χώρα να σπεύδουν στα πρατήρια προκειμένου να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Παρόμοια είναι και η εικόνα στα πρατήρια του Ηρακλείου καθώς χθες η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανήλθε στα 2,09 ευρώ το λίτρο ενώ το πετρέλαιο κίνησης είχε πέσει στα 1,80 ευρώ το λίτρο.

«Πρόκειται για μία τεράστια μείωση. Αυτή την ώρα μιλάμε για 38 με 40 λεπτά μείωση στην βενζίνη και γύρω στα 35 λεπτά μείωση στο πετρέλαιο», επεσήμανε ο πρόεδρος των πρατηριούχων του νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σμόλης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ανισότητα στην αγορά εξαιτίας του πλαφόν: «Αυτή τη στιγμή έχουμε το πρόβλημα με το θέμα του πλαφόν που δημιουργεί ανισότητες στην αγορά. Ευτυχώς δεν είναι έντονες οι ανισότητες καθώς φτάνουν τα 4 με 5 λεπτά. Δεν αξίζει δηλαδή ο καταναλωτής να φύγει από ένα βενζινάδικο και να διανύσει χιλιόμετρα για να πάει σε κάποιο άλλο».

Έρχεται περαιτέρω μείωση;

Πολλά είναι τελευταία τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις που κάνουν λόγο πως αναμένεται και νέα πτώση στις τιμές των καυσίμων.

«Όντως υπάρχουν δηλώσεις διαφόρων οίκων αλλά και δημοσιεύματα ότι η τιμή θα πέσει κι άλλο. Μάλιστα, αναφέρουν ότι εντός του 2022 το βαρέλι θα πέσει στα 65 δολάρια. Εμείς ως πρατηριούχοι δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, ούτε εκτιμήσεις, ούτε δηλώσεις. Απλά διαβάζουμε κάποια πράγματα και αυτά σας λέμε. Βέβαια, ευχόμαστε να είναι ρεαλιστικές οι δηλώσεις και να δούμε κάποια στιγμή την τιμή των καυσίμων στην προ κορωνοϊού εποχή», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

«Τρέχει» το fuel pass 2 – Παραμένουν τα προβλήματα

Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να… τρέχει και το μέτρο του fuel pass 2 με αρκετούς Ηρακλειώτες να έχουν προμηθευτεί τα χρήματα και να σπεύδουν στα βενζινάδικα να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους. Το πρόβλημα όμως με την ενεργοποίηση της κάρτας δεν έχει λυθεί και αρκετοί έχουν προβλήματα.

«Ο κόσμος ήδη έχει ξεκινήσει να έρχεται και να χρησιμοποιεί την επιδότηση του fuel pass 2. Ωστόσο και πάλι αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τις κάρτες καθώς κάποιοι δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν την κάρτα τους και οι εργαζόμενοι στα πρατήρια τους βοηθούν. Δεν είναι βέβαια όπως την πρώτη φορά αλλά και πάλι υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το μέτρο αυτό», εξήγησε ο κ. Σαμόλης.

«Ανάσα» για τους πρατηριούχους ο τουρισμός

Η χρονιά φέτος κυλάει πολύ καλά και για τους πρατηριούχους καθώς τα βενζινάδικα γεμίζουν από κόσμο.

Ο τουρισμός φαίνεται πως δίνει μία «ανάσα» στους επαγγελματίες του κλάδου για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

«Υπάρχει τεράστια κίνηση στα πρατήρια φέτος. Είναι μία χρονιά όπως το 2019. Ο κόσμος βάζει βενζίνη και ο τουρισμός βέβαια έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ευελπιστούμε να έχει επιμήκυνση η τουριστική σεζόν ούτως ώστε να γίνει μικρότερο το πρόβλημα του χειμώνα γιατί σίγουρα θα έχουμε τεράστια προβλήματα βάσει τιμών και πληθωρισμού. Για την ώρα ο τουρισμός μας κρατάει, μας δίνει μία τεράστια ανάσα», τόνισε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση