HomeHL-TOPΔιατηρείται το μελτέμι – Πτώση της θερμοκρασίας

Διατηρείται το μελτέμι – Πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άστατος καιρός σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου αναμένεται στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τη ζέστη, αλλά και τις τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Η ΕΜΥ προβλέπει ακόμη και καταιγίδες ενώ ο καιρός αναμένεται να έχει διακυμάνσεις μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο.

Επίσης, το Meteo προειδοποιεί για επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών, οι οποίες μέχρι και την Τρίτη 09-08-2022 αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο για δασικές πυρκαγιές τύπο καιρού Hot + Dry + Windy.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Τοπικές βροχές απο τις προμεσημβρινές ώρες εκ νέου στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 33 βαθμούς όμως στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη

Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 με 30 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση