HomeHL-GreeceΈγκλημα στο Περιστέρι: «Πάνω στον καβγά της έκλεισα το στόμα και τη μύτη» είπε ο Πακιστανός

Έγκλημα στο Περιστέρι: «Πάνω στον καβγά της έκλεισα το στόμα και τη μύτη» είπε ο Πακιστανός

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δολοφονία της 17χρονης μέσα στο σπίτι που έμεναν μαζί στο Περιστέρι ομολόγησε προφορικά στους αστυνομικούς ο 22χρονος Πακιστανός, που συνελήφθη χθες νότια των Σκοπίων και αφότου παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα Αθηνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 22χρονος μίλησε για τους αστυνομικούς για το έγκλημα. Όπως υποστήριξε, μάλωσε με την 17χρονη Νικολέττα. Πάνω στον καβγά τής έκλεισε το στόμα και την μύτη με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο για τα αίτια όσο και για τον τρόπο με τον οποίο έδωσε τέλος στη ζωή της Νικολέττας αναμένεται ότι θα δώσει στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Τα στοιχεία που έδειξαν την ενοχή του

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ήταν τα εξής:

Ο 22χρονος, ενώ έμενε μαζί με την 17χρονη, άφησε τα κλειδιά του στο διαμέρισμα φεύγοντας.

Πήρε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα από το σπίτι και εξαφανίστηκε.

Επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο και είπε ότι επρόκειτο να φύγει για Θεσσαλονίκη, κάτι που έδειχνε την πρόθεση του να φύγει από την Ελλάδα μέσω των βορείων συνόρων.

Από την αστυνομία διευκρινίστηκε και τι ακριβώς έγινε με τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και πώς έφτασαν στον εντοπισμό του στην Βόρεια Μακεδονία. Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος είχε πάρει μαζί του τόσο το δικό του κινητό όσο και της 17χρονης.

Το κινητό του νεαρού από το στίγμα έδειξε ότι είχε φτάσει στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως διευκρινίστηκε αργότερα, εκεί πέταξε και τα δύο τηλέφωνα. Εξάλλου, το τηλέφωνο της 17χρονης Νικολέττας, όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν μπορούσε να εντοπιστεί γιατί δεν είχε κάρτα SIM.

Παραδόθηκε στους Έλληνες αστυνομικούς

Στην Θεσσαλονίκη όμως μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, που είχε όλες τις πληροφορίες για τις κινήσεις του νεαρού Πακιστανού, και εκεί είχε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, την Διεύθυνση Αλλοδαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιωνίας Κιλκίς, για να μεθοδευτούν οι ενέργειες και να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες.

Παράλληλα, μέσω της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, υπήρξε επαφή με τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε για την πρόθεση του 22χρονου να περάσει τα σύνορα με σκοπό να φτάσει σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας εντόπισε τον καταζητούμενο σε ομάδα παράτυπων μεταναστών νότια των Σκοπίων, τον οδήγησαν μέχρι τα σύνορα και εκεί συνελήφθη από το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι τον περίμεναν, καθώς είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση