HomeHL-WorldΝέα επίθεση Ερντογάν κατά Γερμανίας και Γαλλίας: Είναι όργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας

Νέα επίθεση Ερντογάν κατά Γερμανίας και Γαλλίας: Είναι όργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας

Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φανερά ενοχλημένος δείχνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αδιαμφισβήτητη στήριξη Γερμανίας και Γαλλίας προς την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Σότσι, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία για ακόμα μία επίθεση προς τις ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζουν και υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Όταν, λοιπόν, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Τούρκο πρόεδρο για το πώς αξιολογεί τις δηλώσεις του Βερολίνου και του Παρισιού που «στοχοποιούν την Τουρκία υιοθετώντας και υπερασπίζοντας τις άδικες διεκδικήσεις της Ελλάδας την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε διπλωματικές κινήσεις που θα λύσουν την κρίση του σιταριού και της ενέργειας», ο Ερντογάν απάντησε:

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι κι αυτές όργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που αγνοεί το διεθνές δίκαιο. Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής. Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών», σημείωσε σε αυστηρό τόνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη Hürriyet.

Ερντογάν: Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν τον ηγέτη τους αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τον Ερντογάν, ωστόσο, να κρατά, αυτή τη φορά, ουδέτερη στάση. «Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτή είναι η εσωτερικό τους ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση