HomeΚΟΣΜΟΣΘρίλερ με τον μικρό Άρτσι – Αντίστροφη μέτρηση για να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη

Θρίλερ με τον μικρό Άρτσι – Αντίστροφη μέτρηση για να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη

«Να πεθάνει ειρηνικά» είπε η δικαστής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται το δράμα στη Βρετανία με τον μικρό, άτυχο Άρτσι Μπάτερσμπι, με τα δικαστήρια να αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των γονιών και την αντιπαράθεση να συνεχίζεται.

Ανώτερος δικαστής αποφάσισε σήμερα κατά των γονέων του Άρτσι Μπάτερσμπι που επιθυμούν να τον μεταφέρουν σε ξενώνα για να «πεθάνει με αξιοπρέπεια» -και τους προέτρεψε να τον αφήσουν να φύγει «ειρηνικά». Η οικογένεια έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής και δήλωσε: «Αγαπάμε τον Archie και αρνούμαστε να τον εγκαταλείψουμε».

Δικαστική αντιπαράθεση με τους γονείς του Άρτσι Μπάτερσμπι

Και πριν λήξει η προθεσμία στις 14:00, η οικογένεια κατέθεσε έφεση στο Εφετείο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Christian Concern.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι ένα ακόμη πλήγμα για την οικογένεια, η οποία λέει ότι αξίζει να του αφαιρεθεί η υποστήριξη ζωής μακριά από το θόρυβο και την έλλειψη ιδιωτικότητας στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου στο Whitechapel.

Η μητέρα του Hollie Dance, η οποία έχει ορκιστεί να δώσει στον ετοιμοθάνατο γιο της ακόμη και το φιλί της ζωής, αν οι γιατροί του αρνηθούν το οξυγόνο μετά την απόσυρση της μηχανικής υποστήριξης ζωής, δήλωσε: «Όλες οι επιθυμίες μας ως οικογένεια έχουν απορριφθεί από τις αρχές. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά συνεχίζουμε, γιατί αγαπάμε τον Άρτσι και αρνούμαστε να τον εγκαταλείψουμε».

Γιατί το νοσοκομείο δεν αφήνει να μεταφερθεί ο Άρτσι σε ξενώνα

Οι γιατροί του πιστεύουν ότι η κατάσταση του Άρτσι είναι πολύ ασταθής για μεταφορά και ότι η μεταφορά του με ασθενοφόρο σε διαφορετικό περιβάλλον «πιθανότατα θα επιτάχυνε την πρόωρη επιδείνωση που επιθυμεί να αποφύγει η οικογένεια, ακόμη και με πλήρη εξοπλισμό εντατικής θεραπείας και προσωπικό στο ταξίδι».

Και ένας δικαστής συμφώνησε σήμερα με τους γιατρούς και δήλωσε: «Θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο… Ελπίζω τώρα να δοθεί στον Άρτσι η ευκαιρία να πεθάνει ειρηνικά, με την οικογένεια που σήμαινε τόσα πολλά γι’ αυτόν, όπως σαφώς και ο ίδιος γι’ αυτούς».

Στην απόφασή της η Justice Theis απέρριψε επίσης το αίτημα των γονέων για νέο εμπειρογνώμονα που θα αξιολογήσει τους κινδύνους από τη μεταφορά σε ξενώνα, προσθέτοντας ότι κατανοεί «το τεράστιο μέγεθος του τι μέλλει γενέσθαι για τους γονείς του Άρτσι και την οικογένεια» και ότι «η άνευ όρων αγάπη και αφοσίωσή τους στον Άρτσι είναι ένα χρυσό νήμα που διατρέχει αυτή την υπόθεση».

Οι οικείοι του Άρτσι έχουν δεσμευτεί να «αγωνιστούν μέχρι τέλους». Η τελευταία τους προσπάθεια ήταν να τον μεταφέρουν για να πεθάνει σε ξενώνα «με αξιοπρέπεια».

Τι συνέβη στον Άρτσι

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον μαθητή τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο Royal London δήλωσαν ότι ο Άρτσι είναι νεκρός εγκεφαλικά, προκαλώντας μια μακρά αλλά τελικά αποτυχημένη νομική μάχη της οικογένειάς του για να συνεχίσει τη θεραπεία του με μηχανική υποστήριξη ζωής με την ελπίδα ότι θα ανακάμψει.

Το παιδί βρίσκεται σε κώμα από τότε που βρέθηκε αναίσθητο στο σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ στις 7 Απριλίου και διατηρείται στη ζωή με ένα συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων και μηχανική υποστήριξη.

Η μητέρα του Άρτσι πιστεύει ότι συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση όταν έχασε τις αισθήσεις του. Από τότε δεν συνήλθε ποτέ.

Η Dance δήλωσε ότι ήθελε ο γιος της να «περάσει τις τελευταίες του στιγμές» μαζί με την οικογένειά του ιδιαιτέρως, παραπονούμενη για την έλλειψη ιδιωτικότητας στο νοσοκομείο.

Δήλωσε στο Times Radio την Πέμπτη: «Δεν μπορούμε να έχουμε καν την ευκαιρία να είμαστε σε ένα δωμάτιο μαζί ως οικογένεια χωρίς νοσοκόμες».

Πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία ιδιωτικότητα, και γι’ αυτό, και πάλι, τα δικαστήρια συνεχίζουν να μιλούν για αυτόν τον αξιοπρεπή θάνατο – γιατί δεν μας επιτρέπεται να πάμε το παιδί μας σε έναν ξενώνα και να περάσουμε τις τελευταίες του στιγμές, τις τελευταίες του ημέρες μαζί ιδιωτικά;

Γιατί το νοσοκομείο το εμποδίζει;

Το Barts Health NHS Trust δήλωσε ότι η κατάσταση του Άρτσι είναι πολύ ασταθής για μεταφορά και ότι η μεταφορά του με ασθενοφόρο σε διαφορετικό περιβάλλον «πιθανότατα θα επιτάχυνε την πρόωρη επιδείνωση που επιθυμεί να αποφύγει η οικογένεια, ακόμη και με πλήρη εξοπλισμό εντατικής θεραπείας και προσωπικό στο ταξίδι».

Μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που εκδόθηκε τον Ιούλιο απαιτεί να παραμείνει ο Άρτσι στο Royal London Hospital ενώ θα βγει από το μηχάνημα.

Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε ότι ένας ξενώνας συμφώνησε να τον αναλάβει.

Οι δικηγόροι της οικογένειας υπέβαλαν επίσης αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να δοθεί παρηγορητικό οξυγόνο στον Άρτσι εάν και όταν αφαιρεθεί η υποστήριξη ζωής.

Εάν αυτό απορριφθεί, η μητέρα του είναι μάλιστα έτοιμη να του δώσει και το φιλί της ζωής για να προσπαθήσει να του δώσει οξυγόνο, σύμφωνα με το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο, το οποίο έχει υποστηρίξει την οικογένεια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση