HomeHL-9Fuel Pass 2: Ο “οδηγός”για τις αιτήσεις που μένουν εκτός του συστήματος

Fuel Pass 2: Ο “οδηγός”για τις αιτήσεις που μένουν εκτός του συστήματος

Η διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 που έχουν προβλήματα κατά την υποβολή της αίτησής τους όταν μπαίνουν στο gov.gr για τη χορήγηση της νέας επιδότησης καυσίμων αναφέρει η ιστοσελίδα https://api.vouchers.gov.gr/fuelpass/appfront

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, κάποια antivirus εμποδίζουν την είσοδο στην εφαρμογή, λόγω εσφαλμένων αξιολογήσεων (false positives) για την εν λόγω εφαρμογή αλλά και για άλλα URLs (ακόμη και τραπεζών, στο παρελθόν).

Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να προσθέσουν οι πολίτες μία εξαίρεση (exception) για το api.vouchers.gov.gr μέσα από τις ρυθμίσεις του antivirus τους.

Η διαδικασία

Η ιστοσελίδα παραθέτει τη διαδικασία προσθήκης exceptions για το Avast Antivirus προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Αναλυτικά:

1) Θα πρέπει να ανοίξουν το Avast Antivirus και επισκέπτονται το Μενού πάνω δεξιά στο παράθυρο του Avast
2) Μετά πατούν στις ρυθμίσεις
3) Επιλέγουν τις γενικές ρυθμίσεις από τη στήλη αριστερά
4) Στις Εξαιρέσεις πατούν Προσθήκη Εξαίρεσης
5) Στην επόμενη οθόνη γράφουμε το URL api.vouchers.gov.gr και πατάμε Προσθήκη Εξαίρεσης

Με τα βήματα αυτά η σελίδα πλέον δεν θα μπλοκάρεται από το Avast.

Τα παραπάνω βήματα περιλαμβάνονται και στη σελίδα του Avast με εικόνες για κάθε βήμα:
https://support.avast.com/en-us/article/Antivirus-scan-exclusions#pc

Fuel Pass 2

Σημειώνεται έως τη 1η Σεπτεμβρίου του 2022 μπορούν όλα τα ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ να υποβάλουν αίτηση για τη νέα επιδότηση καυσίμων ( Fuel Pass2). Eπίσης επισημαίνεται ότι η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ
ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Πάντως η καταβολή του ποσού γίνεται είτε:

Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών NFC.
Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό στον οποίο ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα:

Viva Wallet
Alpha Τράπεζα
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Eurobank
Τράπεζα Αττικής
Παγκρήτια Τράπεζα
Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ΣΥΝ.Π.Ε.
Τράπεζα Ηπείρου
Τράπεζα Καρδίτσας
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
OLYMPUS BANK / Συνεταιριστική Τράπεζα Όλυμπος ΣΥΝ.ΠΕ.
Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας
Optima bank
Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠΔ)

Τα ποσά του Fuel Pass 2

Το ποσό ενίσχυσης καθορίζεται βάσει του άρθρου 67 του ν. 4950/2022. Ειδικότερα, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2022, η πίστωση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά:

100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων, πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων, πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Πηγή enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση