HomeΚΡΗΤΗΔράση για την εκμάθηση του ΚΟΚ σε μικρά παιδιά

Δράση για την εκμάθηση του ΚΟΚ σε μικρά παιδιά

Στην πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη στις 18.30 η δράση που διοργανώνουν Τροχαία Ηρακλείου και Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor».

Για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών

Τροχονόμοι – Αστυνομικοί θα βρίσκονται σήμερα στις 18;30΄ στη Πλ. Ελευθερίας, υλοποιώντας την ειδική εκπαιδευτική δράση κυκλοφοριακής αγωγής «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor».

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η εκμάθηση από τα νέα παιδιά των βασικών κανόνων συμπεριφοράς κατά την κυκλοφορία στους δρόμους, να γίνει με ένα πιο διαδραστικό τρόπο και μέσα από βιωματικά παιχνίδια οι μαθητές θα συνδυάσουν τη γνώση με την ψυχαγωγία και να μάθουν παίζοντας.

Το νέο αυτό Project του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου που έχει τίτλο “Ο Κύριος Κ.Ο.Κ. στο Survivor” περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει bowling

Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει στόχους

Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει μπάσκετ

O κ. Κ.Ο.Κ. παίζει κρίκους

Ο κ. Κ.Ο.Κ. βάζει καλάθια

Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει ποδόσφαιρο

Ο κ. Κ.Ο.Κ. λύνει σταυρόλεξο

Ο κ. Κ.Ο.Κ. διαπιστώνει τους κινδύνους που εγκυμονούν με τη χρήση των ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης

Ο κ. Κ.Ο.Κ. οδηγεί γνωρίζοντας τα σήματα

 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι τρεις πρώτοι μαθητές που θα κερδίσουν τους περισσότερους πόντους παίρνουν τα μετάλλια τους και όλα τα παιδιά από ένα δώρο – έπαθλο.

Επίσης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αυτής δράσης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία:

[i] Να γνωρίσουν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά – μοτοσυκλέτες)

[ii] Να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους στα δίκυκλα και της ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα.

[iii] Να χρησιμοποιήσουν τα γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ και μέσα από ειδική άσκηση να αντιληφθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Για άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών

Τα άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαδικτυακό τηλεπαιχνίδι με τίτλο “Quiz οδικής ασφάλειας” της Τροχαίας Ηρακλείου.

Το διαδικτυακό τηλεκουίζ περιλαμβάνει 15 ερωτήσεις οδικής ασφάλειας με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι συμμετέχοντες συνδέονται από το κινητό τους στην πλατφόρμα που θα εμφανίζεται στην Tele Οθόνη προβολής -projector.

Μετά το πέρας του παιχνιδιού διαμορφώνεται κατάταξη των παικτών με βάση την ορθότητα των απαντήσεων τους αλλά και το χρόνο απάντησης κάθε ερωτήσεις.

Στους νικητές του Quiz δίνεται δώρο – έπαθλο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση