HomePost ItΠολάκης: «Ο Θάνος Πλεύρης καλύπτει τον Ανδρέα Λοβέρδο»

Πολάκης: «Ο Θάνος Πλεύρης καλύπτει τον Ανδρέα Λοβέρδο»

Η ανακοίνωση του κρητικού βουλευτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Με καθυστέρηση 20 ημερών απάντησε την 01.08.2022 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ερώτηση που κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη, αναφορικά με τον λόγο που το Δημόσιο δεν έχει δηλώσει υποστήριξη κατηγορίας σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος διώκεται για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση Novartis» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Θάνος Πλεύρης επιχείρησε να καλύψει και να στηρίξει τον κατηγορούμενο Α. Λοβέρδο με έωλα επιχειρήματα και φθηνές σοφιστείες, επικαλούμενος αφ’ ενός ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν υπέδειξε μια τέτοια ενέργεια και αφ’ ετέρου ότι ούτε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλωθεί από το Δημόσιο παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του ως άνω πολιτικού προσώπου.

Επιχειρήματα ωστόσο που ο Παύλος Πολάκης αποδόμησε ένα προς ένα την ίδια κιόλας ημέρα (01.08.2022) με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, αποκαλύπτοντας για μία ακόμη φορά τους «δεσμούς συνενοχής» που συνδέουν την κυβέρνηση της ΝΔ με τον ως άνω κατηγορούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το επιχείρημα του Θάνου Πλεύρη ότι το ΝΣΚ δεν έχει προτείνει τη δήλωση υποστήριξης κατηγορίας σε βάρος του πρώην Υπουργού Α. Λοβέρδου, ο Παύλος Πολάκης επεσήμανε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει μόνο γνωμοδοτική αρμοδιότητα και δη κατόπιν υποβολής προς αυτό σχετικού ερωτήματος, κάτι που ουδέποτε έπραξε η κυβέρνηση για την ποινική υπόθεση του  Α. Λοβέρδου.

Την αποφασιστική αρμοδιότητα έχει και ασκεί πάντοτε ο εκάστοτε αρμόδιος Υπουργός και εν προκειμένω οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας, οι οποίοι εν γνώσει τους δεν επιτρέπουν στο Δημόσιο την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του και τη διεκδίκηση δικαστικής αποκατάστασης σε υπόθεση που έβλαψε αποδεδειγμένα τα συμφέροντα του.

Περαιτέρω δε, αναφορικά με τη σοφιστεία του Θάνου Πλεύρη ότι ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Α. Λοβέρδου, ο Παύλος Πολάκης υπενθύμισε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2019, ήτοι επί κυβερνήσεως ΝΔ, και άρα, τόσο κατά τη δικονομική όσο και κατά την κοινοβουλευτική τάξη, η δήλωση από το Δημόσιο για την υποστήριξη της κατηγορίας έπρεπε να γίνει μετά από την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Διότι, αν το Δημόσιο είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον του Α. Λοβέρδου ΠΡΙΝ ακόμα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του, τότε η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ θα ήταν όχι μόνο στα «κάγκελα» (όπως ήταν επί τέσσερα έτη, κατά τα οποία οι βουλευτές τους καθημερινώς ορύονταν περί σκευωρίας), αλλά θα είχαν εισβάλει με τα τάνκς στη Βουλή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Είναι λοιπόν σαφές ότι κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα και με κάθε τρόπο να μην δικαστεί ο Α. Λοβέρδος, σε περίπτωση δε που δεν το πετύχουν, να δικαστεί χωρίς το Δημόσιο να δύναται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του!

Διαφήμιση
Διαφήμιση