HomeHL1-CulturePrince: Η περιουσία του ξεπερνά τα 156 εκατ. Δολάρια

Prince: Η περιουσία του ξεπερνά τα 156 εκατ. Δολάρια

Πόσα θα μοιραστούν οι κληρονόμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από έξι χρόνια διαπραγματεύσεων, η περιουσία του Prince, η οποία υπολογίζεται σε 156 εκατομμύρια δολάρια, μοιράζεται μεταξύ δύο εταιρειών, της Prince Legacy LLC και της Prince Oat Holdings LLC, που δημιουργήθηκαν για την περίσταση.

Έξι χρόνια μετά το θάνατο του Prince, η περιουσία του επιτέλους διευθετείται. Αυτή τη Δευτέρα, ένας δικαστής της Μινεσότα κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με τη διανομή της περιουσίας του καλλιτέχνη ύψους 156 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα μοιραστεί μεταξύ τριών μελών της οικογένειας, των συμβούλων τους και της εταιρείας διαχείρισης Primary Wave.

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα που έχει στην κατοχή της η ιστοσελίδα «The Blast», η «Comerica Bank», η οποία επέβλεπε τη διαχείριση που αφορούσε την περιουσία του τραγουδιστή, έκλεισε την υπόθεση και μοίρασε τα χρήματα σε μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή.

Όταν πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης το 2016 σε ηλικία 57 ετών, ο Prince δεν άφησε διαθήκη στους κληρονόμους του και, ελλείψει συζύγου ή παιδιών, όλα τα περιουσιακά του στοιχεία πέρασαν στα έξι ετεροθαλή αδέλφια του.

Τρεις από τους κληρονόμους πούλησαν στη συνέχεια τις μετοχές τους στο ταμείο διαχείρισης Primary Wave, ενώ οι άλλοι τρεις – μαζί με τους συμβούλους τους L. Londell McMillan και Charles Spicer – διατήρησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Έξι χρόνια διαπραγματεύσεων

Για τη διανομή μιας τόσο μεγάλης περιουσίας χρειάστηκαν αρκετά χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ των διαφόρων κληρονόμων του Αμερικανού σταρ. Τον Ιανουάριο, η εφορία και η οικογένεια του τραγουδιστή συμφώνησαν να αποτιμήσουν την περιουσία σε 156 εκατομμύρια δολάρια. Έκτοτε, οι δύο πλευρές εργάζονται για τη δημιουργία της νομικής οντότητας που θα διαχειρίζεται τη χρήση της μουσικής του θρυλικού καλλιτέχνη.

Η συμφωνία, που συνήφθη τη Δευτέρα από δικαστή της Μινεσότα, πολιτεία στην οποία γεννήθηκε ο «πρίγκιπας», προβλέπει τη διανομή της κληρονομιάς σε δύο εταιρείες που δημιουργήθηκαν για τον σκοπό αυτό: την Prince Legacy LLC (που ανήκει στους κληρονόμους του σταρ οι οποίοι δεν έχουν πουλήσει τις μετοχές τους) και την Prince Oat Holdings LLC (που ανήκει στην Primary Wave).

Από την πλευρά της, η Primary Wave ήταν εξίσου ενθουσιασμένη με τη συμφωνία: «Όταν ανακοινώσαμε πέρυσι ότι αποκτούμε ένα μέρος της περιουσίας, αυξάνοντας το μερίδιό μας στο 50%, στόχος μας ήταν να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε την απαράμιλλη κληρονομιά του Prince».

Στην τελική συμφωνία προβλέπεται η περιουσία να μοιραστεί στα τρία μεγαλύτερα αδέλφια του Prince και στις οικογένειές τους. Η αδελφή του τραγουδιστή, Τάικα Νέλσον, πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της στην Primary Wave, όπως και οι Άλφρεντ Τζάκσον και Ομάρ Μπέικερ. Δύο από τους κληρονόμους του, ωστόσο, πέθαναν, όσο η υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη.

Τρεις από τους κληρονόμους πούλησαν τις μετοχές τους σε μια εταιρεία με την ονομασία Primary Wave, η οποία εξαγόρασε τα δικαιώματά τους στον εκτεταμένο κατάλογο τραγουδιών του Prince τον περασμένο Αύγουστο. Τρεις άλλοι διατήρησαν τις μετοχές τους και προσέλαβαν τους επί σειρά ετών συμβούλους του Prince L Londell McMillan και Charles Spicer για να τις διαχειριστούν.

«Ο Prince μπορεί πλέον να αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε η ετεροθαλής αδελφή του, Σάρον Νέλσον, μετά την ακρόαση. «Είμαστε επιτέλους ελεύθεροι, δόξα τω Θεώ παντοδύναμε, είμαστε ελεύθεροι, πέρασαν πολλά, πολλά και εξαντλητικά έξι χρόνια».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση