HomeHL-9Νέα φωτιά στο Γένη Ρεθύμνου – Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική

Νέα φωτιά στο Γένη Ρεθύμνου – Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική

Φωτιά και στη Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός σήμανε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική υπηρεσία, για φωτιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά στη Γενή του Δήμου Ρεθύμνου.

Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άντρες οι οποίοι έθεσαν άμεσα την φωτιά υπό έλεγχο πριν προλάβει να επεκταθεί.

Νωρίτερα υπήρξε κινητοποίηση και για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην Χερσόνησο Ηρακλείου. Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, απέτρεψε την επέκταση της.

Άγιος Νικόλαος: Κινητοποίηση Πυροσβεστικής μετά από ανάμιξη αερίων σε ξενοδοχείο

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου και της ΕΜΑΚ προκάλεσε η ανάμιξη αερίων (υδροχλωρικού οξέως και χλωρίου) και η χημική αντίδραση που προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε βαρέλι, εντός  ξενοδοχείου στον παραλιακό δρόμο στον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της anatolh.com εκδηλώθηκε μυρωδιά στο χώρο και ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο επιχειρεί μέχρι και αυτή την ώρα για να γίνει απάντληση του βαρελιού που έγινε η ανάμιξη. Ο χώρος έχει καθαρίσει και απομένει να γίνει η απομάκρυνση του αναμιχθέντος υγρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, δεν προέκυψε κάποιο ατύχημα σε εργαζόμενο ή σε πελάτη του ξενοδοχείου. Για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι τρεις συντηρητές που μπήκαν πρώτοι στο συγκεκριμένο χώρο πριν φθάσουν Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ.

Στην επιχείρηση, πέραν του κλιμακίου της ΕΜΑΚ, συμμετείχαν 8 πυροσβέστες της Π.Υ. Αγίου Νικολάου, παρουσία και του Διοικητή των Π.Υ. Λασιθίου Κων/νου Γεροδήμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση