HomeHL-WorldΠροκαλεί και πάλι ο Ακάρ: «Η Ελλάδα επεκτάθηκε σε βάρος της Τουρκίας επτά φορές»

Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ: «Η Ελλάδα επεκτάθηκε σε βάρος της Τουρκίας επτά φορές»

«Οι φοιτητές των σχολών των ΕΔ της Τουρκίας μπορούν να πάνε άνετα κολυμπώντας στο Καστελόριζο», είπε σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προκλήσεων συνέχεια από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu η οποία κυριαρχεί στη σημερινή ειδησεογραφία.

Εκτός από τις βολές που έστρεψε κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, για τη στάση τους που κρατούν στις ελληνοτουρκικές διαφορές, ο Ακάρ κατηγόρησε την χώρα μας για «επεκτατισμό» απέναντι στην Τουρκία, κάνοντας αναφορά στη διαμόρφωση των ελληνικών συνόρων από το 1821 έως το 1948.

«Εσείς με τα περίπου 3.000 νησιά στο Αιγαίο έρχεστε ως τη μύτη μας και μετά βλέπετε την Τουρκία ως επεκτατική. Είναι κάτι πραγματικά κατανοητό. Αυτό είναι κάτι που ζητάμε από τις τρεις πλευρές να το δούνε και να το κατανοήσουν» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παρουσιάζοντας χάρτη της Ελλάδας με την επέκταση των συνόρων ανά περιόδους.

«Τώρα εδώ προφανώς διακρίνεται στο χάρτη. Υπάρχει μία διαδικασία η οποία όπως βλέπετε άρχισε από το 1821. Όπως βλέπετε έχουν επεκταθεί σε όλο σχεδόν το Αιγαίο. Ποιος είναι λοιπόν ο επεκτατικός; Αυτό είναι κάτι που πραγματικά και λογικά διακρίνεται με το μάτι. Μία ματιά να ρίξεις και καταλαβαίνεις ποιος είναι ο επεκτατικός. Μιλάμε για μία χώρα η οποία από τη μέρα που ιδρύθηκε επεκτάθηκε 3,5 και 7 φορές σε βάρος της Τουρκίας» δήλωσε, κάνοντας και πάλι αναφορά στην απόσταση Καστελόριζου και τουρκικών παραλίων, λέγοντας πως μπορούν να την κολυμπήσουν σπουδαστές σχολών των τουρκικών Ε.Δ.

«Από την άλλη μεριά υπάρχει το νησί Καστελόριζο με 10 τ.χ. έκταση. Βρίσκεται σε απόσταση 1950 μέτρων από την Τουρκία. Η στάνταρ απόσταση που πρέπει να κολυμπούν οι φοιτητές των πολεμικών σχολών είναι 2 χιλιόμετρα. Δηλαδή είναι σε μία απόσταση την οποία μπορούν να κολυμπήσουν οι φοιτητές των πολεμικών μας σχολών».

 

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση