HomePost ItΟ Μάξιμος Σενετάκης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Μινώα Πεδιάδα

Ο Μάξιμος Σενετάκης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Μινώα Πεδιάδα

Η δήλωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρόν στην εκδήλωση/διαβούλευση/ενημέρωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, έδωσε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο της ιερές Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου στο Αρκαλοχώρι, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου γιαθέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος  Νίκου Ταγαρά, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λευτέρη Αυγενάκη και του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη.

image3

Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Δήμο Μινώα επουλώνει τις πληγές που άφησε ο Εγκέλαδος και μεταμορφώνει τον τόπο. “Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την δυσκολία, ευκαιρία”, τόνισε για άλλη μια φορά ο βουλευτής και συμπλήρωσε:

“Αν θέλουμε πραγματικά να αναγεννήσουμε τον τόπο, η κατάρτιση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι το “πολυεργαλείο” που επαναξιολογεί τα νέα αναπτυξιακά δεδομένα (κατασκευή αεροδρομίου Καστελίου, του ΒΟΑΚ και το ΝΟΑΚ), επιλύει προβλήματα και εκκρεμότητες του παρελθόντος, θέτει τους κανόνες και τον τρόπο που θα αναπτυχθεί ο τόπος.

Με αυτό το “πολυεργαλείο” μπορεί να επεκταθεί το σχέδιο πόλης, τα όρια οικισμών με πολεοδόμηση, να αλλάξει όρους χρήσης στο υπάρχον σχέδιο πόλης. Ό,τι προβλεφθεί τώρα, θα εκτελεστεί αργότερα. Στα εκτός σχεδίου επίσης θα μπουν, για πρώτη φορά κανόνες χρήσης γης. Όλοι θα γνωρίζουν τι επιτρέπεται, πόσο και που” και κατέληξε:

“Η αναγέννηση του Αρκαλοχωρίου δεν έχει κομματικό χρώμα. Το μέλλον του Αρκαλοχωρίου ανήκει στους κατοίκους του. Ανήκει στο Ηράκλειο. Είναι ένα στοίχημα που μας αφορά όλους και έχουμε χρέος να συνεργαστούμε, να συνεννοηθούμε και να συνενωθούμε ώστε όλοι μαζί να το κερδίσουμε”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση