HomeHL-WorldO Έλον Μασκ περνά στην αντεπίθεση στην κόντρα με το Twitter

O Έλον Μασκ περνά στην αντεπίθεση στην κόντρα με το Twitter

Απαντά με αγωγή, τον Οκτώβριο η δίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αντεπίθεση στη νομική κόντρα του με το Twitter πέρασε ο Έλον Μασκ απαντώντας με αγωγή σε εκείνη της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατέθεσε ως «εμπιστευτική» την αγωγή των 164 σελίδων στο δικαστήριο της Πολιτείας του Ντελάγουερ, όπου το Twitter είχε μηνύσει τον Μασκ, και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της παραμένει απόρρητο. Λίγες ώρες νωρίτερα η δικαστής Καθλίν ΜακΚόρμικ όρισε με απόφασή της την 17η Οκτωβρίου ως ημερομηνία έναρξης της δίκης, που θα κρίνει κατά πόσον ο Μασκ μπορεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία εξαγοράς έναντι 44 δισ. δολαρίων του Τwitter.

Ο ιδρυτής της Tesla είχε υπαναχωρήσει στις 8 Ιουλίου από τη συμφωνία κατηγορώντας το Twitter ότι παραποίησε τον αριθμό των spam ή ψευδών λογαριασμών στην πλατφόρμα και το Twitter χαρακτήρισε αυτή τη δικαιολογία ως «πρόσχημα» και λίγες μέρες αργότερα κατέθεσε αγωγή κατά του Μασκ για να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, όπως τον δεσμεύει το συμβόλαιο συγχώνευσης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πέντε ημέρες.

Παρατηρητές θεωρούν ότι δεν αποκλείεται μια δικαστική ήττα του Μασκ και ως εκ τούτου μια αναγκαστική εκπλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς. Είναι επίσης πιθανό ότι ο πολυδισεκατομμυριούχος θα πρέπει να πληρώσει στο Twitter μια συμβατική ποινή έως και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση