HomeCity Guide«Fragile» έργο βασισμένο στο «Γυάλινος Κόσμος», του Tennessee Williams

«Fragile» έργο βασισμένο στο «Γυάλινος Κόσμος», του Tennessee Williams

Στήριξη Περιφέρειας Κρήτης-Παραγωγή του θεάτρου ΚΑΤΩ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γυάλινος Κόσμος του Tennessee Williams γίνεται εύθραυστος -Fragile- στη σκηνή του θεάτρου ΚΑΤΩ με σκηνοθέτη τον Πάνο Ιωαννίδη. Το θεατρικό αυτό έργο μνήμης του ίδιου του συγγραφέα στήνεται μπροστά από ένα σκηνικό – καμβά που απευθύνεται στην καλλιτεχνική μνήμη του θεατή καθιστώντας τον από παθητικό δέκτη ενεργό μέλος της θεατρικής σύμβασης.

Ο Tom, Φοίβος Ιωαννίδης, ξεδιπλώνει την ιστορία της οικογένειας Wingfield, γιος της Amanda και αδερφός της Laura, ίσως και ο ίδιος ο Tennessee Williams, επιμένοντας να μεταμφιέζει την αλήθεια σε ψευδαίσθηση. Φανερά απογοητευμένος από τη δουλειά του ξεφεύγει από την πραγματικότητα μέσα από το σινεμά, τη λογοτεχνία και το αλκοόλ.2-8-740x420

Η μάνα- Amanda, είναι μια ξεπεσμένη καλλονή του Νότου, που επιμένει σ΄ ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της. Μια περήφανη και ζωηρή γυναίκα προσκολλημένη στις αναμνήσεις ενός ένδοξου παρελθόντος. Ταυτόχρονα αξιοθαύμαστη και αξιολύπητη.

Η Laura, μάλλον ανάπηρη, ζει αποτραβηγμένη από τον έξω κόσμο αφιερωμένη στην τέχνη μέσα από την οποία επίμονα αναζητά τον αρχέτυπο έρωτα. Ένας απροσδόκητος επισκέπτης και ένα πρόσωπο έκπληξη, ο Jim O’ Connor, ένας παλιός γνώριμος του Tom και της Laura, αν και προσκεκλημένος από τον Tom θα εισβάλει μάλλον απρόσκλητος και θα διαταράξει όχι μόνο τις ισορροπίες των χαρακτήρων του έργου, αλλά και το ίδιο το έργο!

Δύο γυναίκες, Amanda-Μαρία Μπατή και Laura-Μαριλή Μηλολιδάκη, τολμούν να ανατρέψουν επί σκηνής την παραδεδομένη ιστορία τους, να αναμετρηθούν με τα όνειρά τους, να σταθούν σκωπτικά απέναντι στον ίδιο τον εαυτό τους, αρνούμενες να υποκύψουν ακόμα και σε μια ονειροπόλα ανδρική φωνή!

Η παράσταση αυτή ενισχύει την πίστη μας στη μαγεία που συνεχίζει να υπάρχει όσο υπάρχουν Laur-ες που τη δημιουργούν και Amand-ες που την υπερασπίζονται!

Η θεατρική παράσταση δίνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σκηνοθεσία : Πάνος Ιωαννίδης

Παίζουν: Μαρία Μπατή, Μαριλή Μηλολιδάκη ,Φοίβος Ιωαννίδης, Ηλίας Βοσκάκης

Σκηνικά-Κουστούμια: Ευαγγελία Καμπουράκη

Δευτέρα 1 Αυγούστου στις 21:30

Θέατρο ΚΑΤΩ

Θεοτοκοπούλου 28 – Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση