HomeHL-WorldΡωσία: Οκτώ νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε πανδοχείο στη Μόσχα

Ρωσία: Οκτώ νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε πανδοχείο στη Μόσχα

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τέσσερις εισήχθησαν σε νοσοκομείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πυρκαγιά σε πολυώροφο ακίνητο σε νοτιοανατολικό τομέα της Μόσχας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, διευκρινίζοντας πως ξέσπασε σε πανδοχείο.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τέσσερις εισήχθησαν σε νοσοκομείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας, αρμόδια για τις κυριότερες υποθέσεις ποινικής φύσης.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως η φωτιά έπληξε το ισόγειο ακινήτου 15 ορόφων και ότι τέθηκε υπό έλεγχο πολύ γρήγορα λίγο πριν από τη μία το πρωί, σημειώνοντας ότι οδήγησε στην εκκένωση 200 και πλέον ανθρώπων.

«Τα κάγκελα στα παράθυρα εμπόδισαν τον κόσμο να σωθεί, αυτή είναι η βασική αιτία των θανάτων», δήλωσε ο Αντρέι Ρουμιάντσεφ, μεταβατικός επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Εξήγησε πως δεν λειτουργούσε το σύστημα συναγερμού για πυρκαγιά στο πανδοχείο και ότι είχαν αναφερθεί και άλλες παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας σε ελέγχους στο κατάστημα το 2019 και τον Ιούνιο.

Άρχισε να διενεργείται έρευνα για «παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας», σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας. Η Ρωσία πλήττεται συχνά από πυρκαγιές και φονικές διαρροές φυσικού αερίου, εξαιτίας είτε ετοιμόρροπων υποδομών, είτε αμέλειας.

 

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση