HomeHL-9Άλλαξε η διασκέδαση στο Ηράκλειο – Υπολειτουργούν τα νυχτερινά μαγαζιά

Άλλαξε η διασκέδαση στο Ηράκλειο – Υπολειτουργούν τα νυχτερινά μαγαζιά

Όλα όσα ανέφερε η Μαρία Αντωνακάκη για τη νυχτερινή διασκέδαση στην πόλη μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάποτε στο Ηράκλειο η νυχτερινή διασκέδαση διαρκούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Νέοι, φοιτητές, έφηβοι, τουρίστες και ντόπιοι χόρευαν κατά χιλιάδες μέχρι το πρωί στα club και τα κέντρα διασκέδασης της πόλης μας.

Στην πλατεία των Λιονταριών και στην παραλιακή υπήρχε «ζωή» καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας. Οι κεντρικοί δρόμοι έσφυζαν από κόσμο και παρέες που πήγαινε για ύπνο… νωρίς το πρωί.

«Τα μαγαζιά πλέον υπολειτουργούν – Η πανδημία άλλαξε τα πάντα»

Και ξαφνικά ήρθε η πανδημία, ένας άγνωστος ιός άλλαξε τις ζωές και τις συνήθειες μας. Τα νυχτερινά μαγαζιά πλέον υπολειτουργούν ακόμα και στο Ηράκλειο, που έμοιαζε η πρωτεύουσα των μπουζουκιών σε όλη τη χώρα.

Το cretapost αναζήτησε την κ. Μαρία Αντωνακάκη, πρόεδρο Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου η οποία έδωσε τη δική της εξήγηση στο φαινόμενο.

«Νυχτερινά μαγαζιά δεν έχουν κλείσει στο Ηράκλειο. Όμως ανοίγουν και δουλεύουν μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πλέον. Μόνο τρεις μέρες την εβδομάδα έχει κίνηση στο κέντρο. Τις υπόλοιπες ημέρες ανοίγουν και κλείνουν νωρίς. Η αλήθεια είναι ότι η νυχτερινή διασκέδαση επηρεάστηκε τρομερά από την πανδημία. Πλέον η διασκέδαση δεν έχει καμία σχέση με τις παλιότερες δεκαετίες, όταν μεγαλώναμε εμείς. Δεν υπάρχει σύγκριση ούτε καν με τα τελευταία χρόνια προ πανδημίας» διευκρινίζει στο cretapost η κ. Αντωνακάκη.

maria-antonakaki
Η κ. Μαρία Αντωνακάκη

Σε τί οφείλεται τελικά αυτή η ραγδαία αλλαγή; Ποιοί παράγοντες συνετέλεσαν ώστε να αλλάξει τόσο ριζικά το τοπίο της νυχτερινής διασκέδασης στο Ηράκλειο, που είχε αντέξει ακόμα και την δεκαετία της οικονομικής κρίσης;

Η κ. Αντωνακάκη με παρρησία απαντά ότι «πλέον έχει αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου αφού νιώθει εξουθενωμένος από τις απανωτές κοινωνικές, οικονομικές και την υγειονομική κρίση. Πλέον φοβάται το συνωστισμό στα μεγάλα μαγαζιά, φοβάται τις επαφές και προσέχει ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διάδοση του ιού. Αλλά υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας που συντελεί καθοριστικά στην αλλαγή της νοοτροπίας. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν γίνονταν σχεδόν καθόλου κοινωνικές εκδηλώσεις. Πλέον οι γάμοι και οι βαπτίσεις γίνονται κατά εκατοντάδες κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτό επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες με αποτέλεσμα την υπόλοιπη εβδομάδα να περιορίζονται ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις υποχρεώσεις».

«Επίσης να μην ξεχνάμε ότι το αυξημένο κόστος ζωής με τις διαρκείς ανατιμήσεις έχει επηρεάσει αρνητικά τη ψυχολογία του κόσμου και η διασκέδαση βασίζεται τρομερά στην ψυχολογία του κοινού. Είναι ένα φαινόμενο που μας επηρεάζει όλους αλλά ελπίζουμε ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό όπως τόσες άλλες κρίσεις τα τελευταία 10-12 χρόνια. Η διασκέδαση σιγά –σιγά θα ξαναβρεί τους ρυθμούς της και στο Ηράκλειο. Με υπομονή και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά», καταλήγει η κ. Αντωνακάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση