HomePost ItΝίκος Ηγουμενίδης: Το όνομα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου παραμένει αλληλένδετο με τις μεγάλες αξίες και τους μεγάλους αγώνες που ορθώνονται μπροστά μας

Νίκος Ηγουμενίδης: Το όνομα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου παραμένει αλληλένδετο με τις μεγάλες αξίες και τους μεγάλους αγώνες που ορθώνονται μπροστά μας

Δολοφονήθηκε στην πύλη του εργοστασίου της πρώην ΕΤΜΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με την σημερινή επέτειο μνήμης από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαν σήμερα, πριν από 22 χρόνια, στις 28 Ιουλίου του 1980, μια σπουδαία αγωνίστρια, η τριτοετής φοιτήτρια της Παντείου και μέλος της ΚΝΕ, η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, δολοφονήθηκε στην πύλη του εργοστασίου της πρώην ΕΤΜΑ. Θυσιάστηκε κατά τη διάρκεια εξόρμησης μελών της ΚΝΕ για την δημοκρατία στα εργοστάσια και στους χώρους εργασίας.

Στη σημερινή δίνη των συνεχών επιθέσεων που δέχεται η Παιδεία, η Εργασία και η Δημοκρατία μας, το όνομα της Σωτηρίας παραμένει αλληλένδετο με τις μεγάλες αξίες και τους μεγάλους αγώνες που ορθώνονται μπροστά μας. Το όνομα της παραμένει ζωντανό για όλα όσα πάλεψε μαζί με χιλιάδες ακόμη αγωνιστές και αγωνίστριες. Παραμένει, όπως λέει και ο ποιητής, «για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα για τα οποία έχει λείψει». Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου παραμένει «για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση