HomeHL-GreeceΗμαθία: «Κυνηγός» μετάλλων έκανε 13 κλοπές σε ενάμιση μήνα σε κτήματα

Ημαθία: «Κυνηγός» μετάλλων έκανε 13 κλοπές σε ενάμιση μήνα σε κτήματα

Έμπαινε σε κτήματα και οικόπεδα, εντόπιζε τις αγροτικές πλατφόρμες και τις φόρτωνε σε καρότσες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά γεωργικών προϊόντων έκλεβε συστηματικά από οικόπεδα και κτήματα σε αγροτικές περιοχές της Ημαθίας και τις πωλούσε για… παλιοσίδερα, ένας Έλληνας «κυνηγός» μετάλλων ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βέροιας!

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο δράστης εισέβαλε στα κτήματα και τα οικόπεδα κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες, εντόπιζε τις αγροτικές πλατφόρμες και τις φόρτωνε σε καρότσες, που ρυμουλκούσε με το τζιπ του.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι στο διάστημα από τις 6 Ιουνίου ως την Τρίτη που συνελήφθη, είχε κλέψει συνολικά 13 πλατφόρμες και μια μηχανή ποτίσματος, συνολικής αξίας 18.100 ευρώ!

Στο πλαίσιο των ερευνών, ο δράστης εντοπίστηκε σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων όπου πήγε να πουλήσει τις κλεμμένες πλατφόρμες και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Μαζί του συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που παραλάμβανε τα κλοπιμαία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας με κατηγορίες για κλοπές κατά συρροή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η τελευταία κατηγορία βαρύνει και μια γυναίκα ιδιοκτήτρια άλλης επιχείρησης σκραπ στην οποία επίσης πωλούσε κλοπιμαία ο δράστης, αλλά δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί.

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση