HomeHL-9Εντυπωσιάζει ο «νέος» Άγιος Τίτος – Αποκαλύφθηκε η ολοκαίνουργια όψη

Εντυπωσιάζει ο «νέος» Άγιος Τίτος – Αποκαλύφθηκε η ολοκαίνουργια όψη

Μνημείο της Χριστιανοσύνης, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα όψη σε όλη την πόλη του Ηρακλείου προσφέρει ο ανακαινισμένος ναός του Αγίου Τίτου αφού βρίσκεται σε μία από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης και καθημερινά περνούν από το σημείο χιλιάδες πολίτες – έλληνες και ξένοι.

Το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των όψεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού και μόλις χτες, Τετάρτη, έπεσαν οι σκαλωσιές αποκαλύπτοντας, έπειτα από τρισείμιση μήνες εργασιών, τις νέες ανακαινισμένες όψεις σε όλη την μεγαλοπρέπεια τους.

Συγκεκριμένα αποκαταστάθηκαν οι εξωτερικές λίθινες επιφάνειες της τοιχοποϊίας του ναού που παρουσίαζαν έντονα δείγματα φθοράς από το χρόνο. Πλέον Κρητικοί και τουρίστες μπορούν να απολαμβάνουν το μνημείο χριστιανικής και αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης με την νέα αστραφτερή του όψη αφού οι λίθινες επιφάνειες κυριολεκτικά έλαμψαν, όπως ξεκάθαρα διακρίνεται στις φωτογραφίες του cretapost.
agios-titos-nea-opsi agios-titos-nea-opsi2 agios-titos-nea-opsi3
Ευχαριστίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου

«Για τις εργασίες αυτές ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Ασκιανάκης, οι συνεφημέριοι του και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχαριστίες τους σε όσους συνέβαλαν στο έργο αυτό.

Ευχαριστούν την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τους συνεργάτες της στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο τμήμα Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων κ.κ. Μαρία Μερτζάνη, Δέσποινα Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Κωσταλούπη για τις άοκνες ενέργειες τους.

Ευχαριστούν επίσης ευγνωμόνως τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη χρηματοδότηση του έργου αλλά και για τη γενικότερη ηθική συμπαράσταση του ίδιου και των συνεργατών του.

Ευχαριστούν επίσης τη Διεύθυνση Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Κρήτης για την προώθηση και επίβλεψη του έργου: τη Διευθύντρια και τους συνεργάτες της.

Τέλος ευχαριστούν τον συντηρητή κ. Βασίλειο Μαρκάκη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με ζήλο και συνέπεια εργάσθηκαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη συντήρηση της λιθοδομής.

Ευχόμαστε ο Κύριος μας, με τις πρεσβείες του Αγίου Αποστόλου Τίτου Πρώτου Επισκόπου Κρήτης να χαρίζει σε όλους υγεία και δυνάμεις πολλές, ώστε να χαιρόμαστε όλοι τα καλά τους έργα στο Ιερό αυτό Μνημείο της Πίστης και του Πολιτισμού μας, στην ευλογημένη πόλη του Ηρακλείου, τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου μας».
agios-titos-nea-opsi4 agios-titos-nea-opsi5 agios-titos-nea-opsi6 agios-titos-nea-opsi7

Διαφήμιση
Διαφήμιση