HomeHL-9Καραγιάννης για ΒΟΑΚ και φράγματα σε Χανιά και Λασίθι

Καραγιάννης για ΒΟΑΚ και φράγματα σε Χανιά και Λασίθι

Η πορεία των έργων ανά τμήμα του δρόμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πορεία υλοποίησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και άλλων κομβικών έργων για το νησί, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, ο Υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα έργο που μέσα σε λίγους μήνες δημοπρατήθηκε, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε ομαλά και συμβασιοποιείται και ξεκινά».

Για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ, υπάρχει ήδη προσωρινός ανάδοχος και σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, το έργο θα συμβασιοποιηθεί επίσης».

Για το μεγάλο έργο της παραχώρησης Χανιά – Ηράκλειο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και πλέον προχωρά η Β’ Φάση του Διαγωνισμού όπου προβλέπεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών με στόχο μέσα στο 2023 να στηθούν εργοτάξια και σε αυτό το τμήμα.

«Παράλληλα, προχωράμε τις μελέτες για την προαίρεση του Κίσσαμος-Χανιά και τις μελέτες ανατολικότερα του Αγίου Νικολάου» συνέχισε ο κ. Καραγιάννης.

Συνεχίζοντας ο Υφυπουργός Υποδομών εστίασε στον σχεδιασμό που υπάρχει για τον κόμβο Καρτερού επί του ΒΟΑΚ, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί τμήμα της Παράκαμψης Ηρακλείου η οποία έχει περιληφθεί μαζί με τις αντίστοιχες Παρακάμψεις Χανίων και Ρεθύμνου στο αντικείμενο του μεγάλου έργου Παραχώρησης.

Πώς προχωρούν τα τρία φράγματα, Ταυρωνίτη, Μπραμιανού και Μύρτου

Ο κ. Καραγιάννης έκανε λόγο για «επιμονή και στιβαρό σχεδιασμό» που οδήγησαν στο μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έχει δει η Ελλάδα και η Κρήτη ειδικότερα, τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τρία φράγματα που έχουν πάρει τον δρόμο της υλοποίησης στο νησί και συγκεκριμένα:

  • Το φράγμα Ταυρωνίτη στα Χανιά πέρασε από τη διυπουργική ΣΔΙΤ και εντός του καλοκαιριού ξεκινά η πρώτη φάση του Διαγωνισμού.
  • Άμεσα προχωρά η δημοπράτηση των έργων στα φραγμάτων Μπραμιανού και Μύρτου στο Λασίθι με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση