HomeΚΡΗΤΗΣύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»: Καμία υποβάθμιση των σχολικών μονάδων του ν. Ηρακλείου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»: Καμία υποβάθμιση των σχολικών μονάδων του ν. Ηρακλείου

«Η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης να πάρει πίσω την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ απόφαση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλει την αιφνιδιαστική και στα κρυφά όπως αναφέρει, απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου να υποβιβάσει λειτουργικά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης και της ενδοχώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στη συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης στις 21/7, ο κ. Μ. Μπελαδάκης, σε σχετικό ερώτημά μας, είχε αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν υποβιβάσεις σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2022-3.
Δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα, πληροφορούμαστε ότι το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου έχει λάβει απόφαση να προχωρήσει σε λειτουργικές υποβιβάσεις και μάλιστα ήδη ενημερώνονται τηλεφωνικώς (!) διευθυντές και συνάδελφοι των συγκεκριμένων σχολείων (π.χ. 39ο Δ.Σ. Ηρακλείου, Δ.Σ. Αγ. Παρασκιών, Δ.Σ. Δαφνών, Δ.Σ. Βαγιονιάς κ.ά).

Η συρρίκνωση των σχολικών μονάδων και κατ’ επέκταση η συγχώνευση τμημάτων οδηγούν στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού έργου, στην περικοπή θέσεων εργασίας και στη δημιουργία συνθηκών για το μακροπρόθεσμο κλείσιμο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» απαιτεί από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου:
• να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης των σχολείων του νομού
• να δημοσιοποιήσει τη σχετική απόφαση για τη λειτουργική υποβάθμιση των σχολικών μονάδων.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα σταθούμε εμπόδιο απέναντι στη συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου, ειδικότερα όταν αυτό επιχειρείται με μεθόδους αδιαφάνειας και απροκάλυπτου αιφνιδιασμού. Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση, την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 13:00 στην Διεύθυνση ΠΕ Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση