HomeΚΡΗΤΗΕγκαινιάστηκαν τα «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ Α.Ε.»

Εγκαινιάστηκαν τα «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ Α.Ε.»

Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν συνολικό εμβαδόν 1500 τ.μ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας καθετοποιημένης μονάδας σφαγής και τυποποίησης πτηνών της εταιρίας ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ Α.Ε.

Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν συνολικό εμβαδόν 1500 τ.μ σε μια έκταση 5 στρεμμάτων στο Βιομηχανικό Πάρκο Ρεθύμνου. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις πληρούν όλα τα κριτήρια σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό για την λειτουργία του. Η δυναμικότητα σφαγής ανέρχεται σε 800-1000 κοτόπουλα ανα ώρα, ενώ οι εγκαταστάσεις τυποποίησης και επεξεργασίας μπορούν να φτάσουν έως 5 τόνους ημερησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η ενέργεια που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Φωτοβολταϊκό σταθμό), χαρακτηρίζοντας έτσι ολόκληρο το εργοστάσιο ως «πράσινο».

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο πρώην υπουργός Μανώλης Όθωνας, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μανώλης Χνάρης και Κώστας Δανδουλάκης και πολύς κόσμος.

Επίσης, στην τελετή παρουσιάστηκε το ερευνητικό έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την εταιρία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα με την επιστημονική ομάδα του εργαστηρίου διατροφής και ζωοτεχνίας. Η εν λόγω έρευνα έχει ως στόχο τον σχεδιασμό και την λειτουργία ειδικού προμείγματος ζωοτροφών για την διατροφή κρεοπαραγωγών πτηνών, με στόχο την παραγωγή ορνίθειου κρέατος με διακριτά χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση