HomeHL-9Τουρισμός: Κοντά στο 1 εκ. οι αφίξεις τον Ιούλιο στην Κρήτη

Τουρισμός: Κοντά στο 1 εκ. οι αφίξεις τον Ιούλιο στην Κρήτη

Μιχάλης Βλατάκης: «Δεν θριαμβολογούμε – Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκονται οι αφίξεις των τουριστών στην Κρήτη από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, τόσο ο Ιούνιος όσο και ο Ιούλιος φαίνεται ότι αγγίζουν τα νούμερα του 2019.

Στα επίπεδα του 2019 βρίσκονται οι αφίξεις του Ιουλίου καθώς αναμένεται να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο.

mixalis_vlatakis_0

                    Μιχάλης Βλατάκης  Πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης

«Ο Ιούνιος σε επίπεδο Κρήτης έκλεισε με πάνω από 700.000 αφίξεις από το εξωτερικό τώρα για τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί 1,2 εκατομμύρια θέσεις από το εξωτερικό και υπολογίζουμε ότι θα είμαστε γύρω στις 970.000 αφίξεις.

Αυτοί είναι οι αριθμοί που είχαμε περίπου το 2019 σε επίπεδο αφίξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι οι αριθμοί από μόνοι τους δεν λένε τίποτε.

«Για εμένα οι αριθμοί δεν λένε τίποτε. Δεν θριαμβολογούμε για τους αριθμούς.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως το θέμα δεν είναι πόσοι τουρίστες θα έρθουν στην Κρήτη.

Το στοίχημα βρίσκεται στο πόσους ευχαριστημένους τουρίστες θα έχει η Κρήτη και τι ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλατάκης και προσθέτει: «Η Κρήτη δεν είναι προορισμός για μία μόνο σεζόν.

Δύο χρόνια τώρα οι μεγάλοι προορισμοί ήταν κλειστοί και όταν επανέλθουν ολοκληρωτικά οι ανταγωνιστές μας η Κρήτη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη. Άρα απευθύνω έκκληση σε όλους να υποδεχθούμε τους τουρίστες να τους εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο παρά την έλλειψη εργαζομένων που υπάρχει».

Το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού στην Κρήτη

Η σεζόν μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης άνοιξε στην Κρήτη ωστόσο συνεχώς εμφανίζονται νέα προβλήματα που πρέπει να διαχειριστούν οι φορείς του τουρισμού.

«Αυτή τη στιγμή, για μένα, μετά από τόσα χρόνια το μεγάλο στοίχημα είναι να πάνε όλα καλά, να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας, να μην έχουμε παράπονα», επεσήμανε ο κ. Βλατάκης και εξήγησε: «Ήδη αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα.

Η Βρετανία είναι μόνο η αρχή. Είμαι υποψιασμένος και θεωρώ ότι θα δούμε και άλλα που θα επηρεάσουν τη σεζόν. Δεν θα είναι μία εύκολη σεζόν.

Έχουμε την πανδημία η οποία δεν έχει τελειώσει, έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης με την έλλειψη προσωπικού, έχουμε προβλήματα εντός της Ελλάδος που έχουν να κάνουν με τους εργαζόμενους που έφυγαν από τον τουρισμό στα πέτρινα χρόνια του κορωνοϊού, έχουμε τον Πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τις τρομερές αφίξεις.

Όλα αυτά μας επηρεάζουν άμεσα και στο τέλος που θα κάνουμε ταμείο θα φανεί η αλήθεια», ανέφερε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση