HomePost ItΣτο επίκεντρο θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία

Στο επίκεντρο θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία

Συνάντηση φορέων στον δήμο Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παρέμβαση-CCI (Community Crisis Intervention)» σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου,  διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση φορέων πολιτικής προστασίας (focus group) που είχε σαν σκοπό την εμβάθυνση στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στους  ανθρώπους που είναι «γλωσσικά και πολιτισμικά διαφορετικοί και όχι αυτόχθονες (CALD)» στην περιοχή Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Emergency Management by Communities Interaction Through Youth» με διακριτικό τίτλο EM-CITY και χρηματοδότηση από το Erasmus+ KA2 Youth.

Οι φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και πραγματοποιήθηκε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και καταγραφή των θεμάτων που σχετίζονται με την εμπλοκή των πολιτών στο πεδίο της πολιτικής προστασίας.

Η αναγκαιότητα που αναδείχθηκε από τη πρώτη διαγνωστική συνάντηση σχετίζεται με την περαιτέρω ενεργό εμπλοκή των πολιτών σε θέματα πολιτικής προστασίας και ειδικότερα των νεων, την συνεργασία των εθελοντικών ομάδων και των αρμόδιων φορέων αλλά και τα αντικείμενα στα οποία οι πολίτες θα πρέπει να εκπαιδευθούν και να ενημερωθούν.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου  κ. Άκης Τσελέντης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Λεονταράκης, o Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαλεβιζίου κ. Γιώργος Πετούσης ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Γιαννακουδάκης μαζί με τη συνεργάτιδά του κα Ειρήνη Μπαλή , ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη κ. Μανώλης Ταμιωλάκης, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων και συγκεκριμένα ο κ. Χάρης Καρύδης (ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου), κ. Δημήτρης Κατρανίτσας και κ. Εμμανουήλ Ζερβός (ΕΟΔ) και η κα Γεωργία Φλουρή (Ερυθρός Σταυρός) καθως  επίσης και  φορείς ξενογλωσσων συλλόγων και συγκεκριμένα η κα Natallia Prudnikava (σύλλογος Ρωσόφωνων), ο κος. Vangjel Halilj (σύλλογος Αλβανόφωνων), η κα Sanja Markovic Saloustros (Σερβικός Σύλλογος Κρήτης).

Το πρόγραμμα EM-CITY υλοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παρέμβαση-CCI  (Community Crisis Intervention)» σε συνεργασία με άλλους 3 φορείς από

Ιταλία (European Project Consulting -EPC) ,

Τουρκία (INNOGO PROJE EGITIM DANISMANLIK MIMARLIK SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI ) και Κύπρο (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)  έχει σαν στόχους:

  • Την προώθηση της συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των φορέων Πολιτικής Προστασίας, της Νεολαίας, των βασικών εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών και οποιουδήποτε μπορεί να συνδράμει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με την ανάδειξη του εθελοντισμού.
  • Την ενδυνάμωση του ρόλου της Νεολαίας ως ενδιάμεσης γέφυρας που αλληλεπιδρά (interactive bridges ) μεταξύ των φορέων Πολιτικής Προστασίας και του συνόλου των πολιτών, μεταξύ των οποίων και κοινότητες με διαφορετικότητα πολιτισμική και γλωσσική (CALD communities)
  • Την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, τις αξίες της πολιτικής προστασίας, τις δεξιότητες διαχείρισης επειγουσών καταστάσεων με την ενεργή συμμετοχή της Νεολαίας.
  • Την προώθηση γνώσης και ευαισθητοποίησης για θέματα επικοινωνίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη και τις  τοπικές κοινότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του έργου μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Em-City στο facebook ,  καi στο email: [email protected], Υπεύθυνος Έργου: Γιώργος Στρατήγης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση