HomeHL-WorldΒραζιλία: «Καλπάζει» ο Λούλα στις δημοσκοπήσεις

Βραζιλία: «Καλπάζει» ο Λούλα στις δημοσκοπήσεις

Σχεδόν δέκα μονάδες μπροστά από τον Μπολσονάρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχεδόν διψήφιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου ενόψει τον προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου στη Βραζιλία διατηρεί ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έναντι του απερχόμενου προέδρου της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Επιβεβαιώνοντας την τάση που κατέγραψαν πρόσφατες δημοσκοπήσεις, νέα τηλεφωνική σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ipespe δίνει στον Λούλα ποσοστό 44% έναντι 35% του Μπολσονάρου, που είδε, πάντως, την ψαλίδα να μειώνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Λούλα, προεδρικός υποψήφιος του αριστερού Εργατικού Κόμματος (Pt) έχασε μία μονάδα σε σύγκριση με αντίστοιχη σφυγμομέτρηση της Ipespe που διεξήχθη τον περασμένο μήνα, ενώ ο δεξιός Μπολσονάρου αύξησε κατά μία μονάδα τα ποσοστά του.

Ο Σίρο Γκόμες του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος PDT εμφανίζεται στην τρίτη θέση με 9%, ακολουθούμενος από την Σιμόνε Τέμπετ του συντηρητικού Δημοκρατικού Κινήματος της Βραζιλίας (MDB) με 4%. Αν στήνονταν τώρα οι κάλπες ο Λούλα θα επικρατούσε άνετε με 53%, το ίδιο ποσοστό που του έδινε και η προηγούμενη δημοσκόπηση, έναντι 36% του Μπολσονάρου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση