HomePost ItΕπί… τάπητος ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας του αεροδρομίου

Επί… τάπητος ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας του αεροδρομίου

Συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου Μέρα 25 Γ. Λογιάδη με τον αερολιμενάρχη Γ. Πλιάκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας του κρατικού αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», θέματα αναβάθμισης των υποδομών, εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και άλλων, με σκοπό την ενδυνάμωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας και εξυπηρέτησης.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και για την αύξηση που παρουσιάζουν οι αφίξεις ειδικά τον τελευταίο μήνα ενώ η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλες χώρες πέραν της Ευρώπης στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η πορεία των έργων του νέου Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι, καθώς και οι απαιτούμενες μελέτες που πρέπει να γίνουν για τη διερεύνηση του σεισμικού κινδύνου στην περιοχή, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια των υπό κατασκευή έργων, αλλά και για να υπάρξει κοινωνική ηρεμία.

Επικεντρώθηκαν στην αναγκαιότητα καλής διασύνδεσης του νέου αεροδρομίου με την πόλη του Ηρακλείου, με μέσο σταθερής τροχιάς, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που θα προκληθεί με τη μεταφορά καυσίμων προς το αεροδρόμιο.

Άλλο ένα θέμα ήταν η στρατιωτική χρήση του υφιστάμενου αεροδρομίου που έχει ήδη αναγνωριστεί, για τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων στον υφιστάμενο αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης», για θέματα εθνικής ασφάλειας καθώς και τις τυχόν δεσμεύσεις που ενδεχόμενα θα τεθούν εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ στις χρήσεις της υπολειπόμενης προς αξιοποίηση έκτασης του.

Άλλα ζητήματα ήταν ο αεροτουρισμός με τις σχολές χειριστών αεροσκαφών και η αξιοποίηση των αεροδρομίων της Σητείας και του Τυμπακίου.

Ο κ. Λογιάδης ευχήθηκε καλή δύναμη, ασφάλεια και καλή επιτυχία στην διεκπεραίωση των καθηκόντων του, και δήλωσε αρωγός σε κάθε σχέδιο που βοηθά τη δραστηριότητα του αερολιμένα, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση