HomeHL-WorldΤσεχία: Με ασημένια Ferrari 458 Italia στους δρόμους οι αστυνομικοί

Τσεχία: Με ασημένια Ferrari 458 Italia στους δρόμους οι αστυνομικοί

Χρειάστηκε μερικές μετατροπές, για να ενταχθεί στο στόλο της αστυνομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο «όπλο» επιστράτευσε στη φαρέτρα της η αστυνομία της Τσεχίας, για να κυνηγάει τους επιθετικούς οδηγούς και εγκληματίες.

Πρόκειται για μία Ferrari 458 Italia, ικανή να επιταχύνει έως και 326 χλμ./ώρα. Επίσης μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Το υπερπολυτελές αυτοκίνητο κατασχέθηκε από εγκληματίες, όπως αναφέρoυν το BBC και η εφημερίδα «Guardian».

Σε ανακοίνωσή της, η τσεχική αστυνομία διευκρίνισε ότι 12.000 ευρώ κόστισε η μετατροπή της Ferrari σε αυτοκίνητο για αστυνομική χρήση, ποσό που είναι περίπου το ίδιο με την αγορά ενός νέου Skoda.

Η Ferrari 458 Italia, μοντέλο του 2011, ήταν βαμμένη κόκκινη. Υπέστη κάποιες αλλαγές προκειμένου να γίνει λειτουργική ως περιπολικό.

Την έβαψαν ασημένια με μπλε και κίτρινες λεπτομέρειες και πρόσθεσαν και φάρο στην οροφή.

Ο Γίρι Ζλι, επικεφαλής του τμήματος κυκλοφορίας της αστυνομίας, υποστήριξε ότι η Ferrari θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, εναντίον «των πιο επιθετικών οδηγών», για την καταστολή παράνομων αγώνων δρόμου και την καταδίωξη κλεμμένων αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα θα χρησιμοποιείται από το τμήμα ειδικής επιτήρησης και θα οδηγείται από ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς.

Η τσεχική αστυνομία έχει κατασχέσει εκατοντάδες οχήματα που προέρχονται από εγκληματίες και χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε επιπλέον η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τσέχικης αστυνομίας, πέρυσι κατασχέθηκαν περίπου 900 αυτοκίνητα.

Τα περισσότερα από αυτά πωλήθηκαν και τα έσοδα διατέθηκαν σε αποζημιώσεις προς εκείνους που υπέστησαν ζημιές από τους παραβάτες ή για άλλες δραστηριότητες ακόμη και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Κάποια οχήματα τα κρατάμε, αλλά δεν είναι τόσο πολυτελή όπως η Ferrari», τόνισαν οι υπεύθυνοι προτού παρουσιάσουν με εντυπωσιακό τρόπο το νέο… περιπολικό.
protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση