HomeΚΡΗΤΗΣτο Γάζι την Τετάρτη η ενημερωτική δράση για την οδική ασφάλεια

Στο Γάζι την Τετάρτη η ενημερωτική δράση για την οδική ασφάλεια

Από την Τροχαία Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Γάζι είναι η επόμενη στάση της Τροχαίας Ηρακλείου το απόγευμα της Τετάρτης με τη δράση οδικής ασφάλειας που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Σκοπός της δράσης είναι η εκμάθηση στα παιδιά των βασικών κανόνων συμπεριφοράς κατά την κυκλοφορία στους δρόμους, μέσα από διαδραστικό παιχνίδι που συνδυάζει τη γνώση με την ψυχαγωγία.

Η δράση της Τροχαίας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη στο κέντρο του Γαζίου στις 18.30 με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου.

Για τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών θα πραγματοποιηθεί το διαδραστικό βιωματικό παιχνίδι με τίτλο «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor». Σκοπός του παιχνιδιού είναι η εκμάθηση των βασικών κανόνων συμπεριφοράς κατά την κυκλοφορία στους δρόμους.

Τα παιδιά ηλικίας άνω των 14 ετών θα συμμετέχουν στο διαδικτυακό τηλεπαιχνίδι με τίτλο “Quiz οδικής ασφάλειας” της Τροχαίας Ηρακλείου.

Το διαδικτυακό τηλεκουίζ περιλαμβάνει 20 ερωτήσεις οδικής ασφάλειας με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι συμμετέχοντες συνδέονται από το κινητό τους στην πλατφόρμα που θα εμφανίζεται στην Tele Οθόνη προβολής – projector. Μετά το πέρας του παιχνιδιού διαμορφώνεται η κατάταξη των παικτών με βάση την ορθότητα των απαντήσεων τους αλλά και το χρόνο απάντησης κάθε ερώτησης.

Επίσης στο πλαίσιο της δράσης της Τροχαίας Ηρακλείου στο Γάζι μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να γνωρίσουν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά – μοτοσυκλέτες)
  • Να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους στα δίκυκλα και της ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα.
  • Να χρησιμοποιήσουν τα γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ και μέσα από ειδική άσκηση να αντιληφθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση