HomeCity GuideΗ Παράδοση κι ο Εθελοντισμός στην υπηρεσία του Ανθρωπισμού

Η Παράδοση κι ο Εθελοντισμός στην υπηρεσία του Ανθρωπισμού

Εκδήλωση στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Αναμφίβολα δεν είναι η πρώτη φορά – και είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι η τελευταία- που,  ντόπιοι, αγαπητοί στο μουσικόφιλο κοινό, καλλιτέχνες και Παραδοσιακοί μουσικοχορευτικοί Σύλλογοι, προσφέρονται εθελοντικά για να στηρίξουν κοινωνικές δομές του Δήμου Ρεθύμνης.

Ο Στρατής Γουνάκης και ο Παύλος Μελής Καλλιτσουνάκης με τα συγκροτήματα τους, όπως και καταξιωμένοι παραδοσιακοί σύλλογοι του τόπου μας, έχουν καταθέσει εμπράκτως κι άλλες φορές στο παρελθόν την κοινωνική τους ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους στους  ευάλωτους συνανθρώπους μας – μέλη των δημοτικών κοινωνικών δομών.

Αυτή τη φορά,  η σύμπραξή τους θα ωφελήσει αφενός τους συμμετέχοντες στη συναυλία που προσφέρουν και αφετέρου τα μέλη  του Κοινωνικού  Παντοπωλείου και της Δομής Παροχής Συσσιτίου (Σύμπραξη Δ. Ρεθύμνης, και ΑΜΚΕ <<Ξένιος Ζευς>>).

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, στις 7:00 το απόγευμα,  στο Δημοτικό Κήπο, ο Στρατής Γουνάκης και ο Παύλος  Μελής Καλλιτσουνάκης (στη λύρα ο Γιώργος Στριλιγκάς) με τους συνεργάτες τους, θα πραγματοποιήσουν αφιλοκερδώς, συναυλία αλληλεγγύης  με σκοπό  τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών ατομικής υγιεινής, τα οποία θα διατεθούν   στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Συσσιτίου Δ.Ρ.

Στη μουσικοχορευτική αυτή εκδήλωση, με ανθρωπιστικό πρόσημο,  θα συμμετάσχουν επίσης αφιλοκερδώς τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα:

  • Χορευτική Ομάδα «Δροσουλίτες»
  • Παραδοσιακός Όμιλος «Ερωφίλη»
  • Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου
  • Λαογραφικός Όμιλος Κρήτης «Νικηφόρος Φωκάς»
  • Βιωματικό Εργαστήρι Εκμάθησης Κρητικών κι Ελληνικών Χορών «Πυρρίχια Δρώμενα»
  • Λαογραφικός Όμιλος Τζανιδάκη «Σχολές Κρητικών Παραδοσιακών Χορών»

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία  και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα καθώς και οι δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Συσσιτίου Δ.Ρ. , προσκαλούν όλη τη ρεθεμνιώτικη κοινωνία να επιδείξει, για άλλη μία φορά,  την ευαισθησία της και να  υποστηρίξει το έργο των Κοινωνικών  Δομών του Δήμου Ρεθύμνης.

Όλοι μαζί μπορούμε  να συνδράμουμε στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στηρίζοντας και αυτή την πρωτοβουλία Αλληλεγγύης που μας προσφέρει τη δυνατότητα να μην αφήσουμε κανέναν συνδημότη μας να στερηθεί τα απαραίτητα.  Μια μικρή προσφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής, αρκεί για  να ενισχύσει το κοινωφελές και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο των δομών  και – κυρίως- να ανακουφίσει και να διευκολύνει συμπολίτες μας που βιώνουν δυσκολίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση