HomeHL-WorldΤουρκικό ΥΠΑΜ: Νέες καταγγελίες εναντίον της Ελλάδας για απωθήσεις μεταναστών

Τουρκικό ΥΠΑΜ: Νέες καταγγελίες εναντίον της Ελλάδας για απωθήσεις μεταναστών

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΑΜ η φουσκωτή λέμβος η οποία μετέφερε μετανάστες απωθήθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα από ελληνικές δυνάμεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο παιχνίδι καταγγελιών εναντίον της Ελλάδας επιμένει η Άγκυρα, με αιχμή και το μεταναστευτικό. Σε νέα του ανάρτηση στο twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί για μία ακόμα φορά την Ελλάδα για «απωθήσεις» μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και την ανακοίνωση που εξέδωσε φουσκωτή λέμβος η οποία μετέφερε μετανάστες απωθήθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα από ελληνικές δυνάμεις. Το συμβάν όπως υποστηρίζει η Τουρκία  καταγράφηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του τουρκικού Ναυτικού.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας η λέμβος στην οποία επέβαιναν «παράτυποι μετανάστες» απωθήθηκε από την περιοχή της Ρόδου στις 24 Ιουλίου 2022 από σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής προς τουρκικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Μαρμαρίδας.

Στη γραμμή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορίες κατά της Ελλάδας εμπεριείχε και η πρόσφατη ανακοίνωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, στις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 21ης Ιουλίου, η Τουρκία κατήγγειλε Ελλάδα για «προκλητικές ενέργειες» και για «παραβιάσεις των (σ.σ. τουρκικών) χωρικών υδάτων και του (σ.σ. τουρκικού) εναέριου χώρου», τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε «αυξανόμενες» και «απαράδεκτες».

Όπως σημειώνεται σχετικά, στη συνεδρίαση υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, «τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα πέρα από τις προκλητικές ενέργειες να συνεχίζει τις αυξανόμενες παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση η Αγκυρα υποστήριζε πως «η ελληνική πλευρά καλείται να βάλει τέλος στις παράνομες δραστηριότητες που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα (σ.σ. pushbacks) και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παράτυπων μεταναστών».

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση