HomeHL-GreeceΡούλα Πισπιρίγκου: 4 ώρες απολογούνταν για την επίθεση στην Τζωρτζίνα που την άφησε τετραπληγική

Ρούλα Πισπιρίγκου: 4 ώρες απολογούνταν για την επίθεση στην Τζωρτζίνα που την άφησε τετραπληγική

Έκλεισε την ανάκριση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας η ανακρίτρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη φυλακή επιστρέφει η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χρ.Σαλάππα.

Η 33χρονη κατηγορούμενη απολογήθηκε για τη νέα κατηγορία που έχει απαγγελθεί σε βάρος της και αφορά το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να προσπάθησε να δολοφονήσει το 9χρονο κορίτσι τον Απρίλιο του 2021 όταν είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Τέσσερις ώρες στο ανακριτικό γραφείο παρέμεινε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρέμεινε περίπου τέσσερις ώρες στο ανακριτικό γραφείο.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της οδηγήθηκε πίσω στη φυλακή, καθώς δεν ετέθη ζήτημα δεύτερης προφυλάκισης της για την ίδια υπόθεση, καθώς ήδη έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη στο νοσοκομείο Παίδων τον Ιανουάριο του 2022.

Η κατηγορούμενη κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα με τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο «η κατηγορούμενη απάντησε με τρόπο αναλυτικό, σαφή και ξεκάθαρο, δίνοντας διευκρινίσεις για το χρόνο των συμβάντων».

Κατά την υπεράσπιση, «δεν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, υπήρξε ένα καρδιολογικό πρόβλημα αναγόμενο σε παθολογικά αιτία. Η πράξη δεν περιλαμβάνεται με σαφή τρόπο στο κατηγορητήριο».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έκλεισε την ανάκριση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας η ανακρίτρια

Με την συμπληρωματική απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ολοκληρώνεται η ανάκριση αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας και η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα προκειμένου να συντάξει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο περί παραπομπής ή μη της κατηγορούμενης.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η αποτίμηση από τους Εισαγγελείς Αντ.Ελευθεριάνο και Απ.Ανδρέου των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι διωκτικές αρχές αναφορικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι δύο εισαγγελείς μελετούν τη δικογραφία που περιλαμβάνει δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ, το ιατροδικαστικό πόρισμα των Ν.Καρακούκη και Ν.Καλόγρηα και τις γραπτές εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να αποφανθούν εάν θα ασκήσουν νέα δίωξη σε βάρος της ή θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση