HomeCity GuideΠολιτιστικές παραστάσεις από το «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού»

Πολιτιστικές παραστάσεις από το «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού» και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, τρεις πολιτιστικές παραστάσεις στο ανοικτό θέατρο «πύλη Βηθλεέμ».

Σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική βραδιά με τίτλο «Κοιμήσου με τη ζάχαρη, κοιμήσου με το μέλι – νανουρίσματα στον χώρο και στον χρόνο» με διασκευασμένα, παραδοσιακά νανουρίσματα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα. Την συναυλία πλαισιώνουν θεατρικά αποσπάσματα. Συμμετέχουν η χορωδία και η θεατρική ομάδα του συλλόγου. Την επιμέλεια του προγράμματος και την διεύθυνση της χορωδίας κατέχει η Αργυρώ Ρέππα, ενώ υπεύθυνος για την σκηνοθεσία των θεατρικών είναι ο Δομίνικος Ταβερναράκης. Οι μουσικοί που θα συνοδεύσουν την χορωδία είναι ο Γιώργος Βασιλάκης (μαντολίνο, ούτι, κιθάρα), ο Γιώργος Σταυράκης (κιθάρα), ο Μανώλης Παπαδάκης (κόντρα μπάσο) και η Έφη Μαστορίδη (κρουστά, αφήγηση).

Την Τρίτη 26 & την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση με τίτλο «Η ωραία του κουρέα», κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου παραγωγής του έτους 1969 και σκηνοθεσίας του Ντίνου Δημόπουλου. Την κωμωδία παρουσιάζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου υπό την σκηνοθεσία του Δομίνικου Ταβερναράκη.

Η γενική επιμέλεια των παραστάσεων ανήκει στην Μαρία Τριτσάρη και στους Λευτέρη & Ειρήνη Κουγιουμουτζή.

Και στις τρεις βραδιές του Εργαστηρίου στις 25, 26 & 27 Ιουλίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί από καρδιάς την Περιφέρεια Κρήτης για την συνδιοργάνωση και τον κύριο Φασουλάκη Κωνσταντίνο για την σημαντική συμβολή τους, τον Δήμο Ηρακλείου που μας φιλοξενεί στο ανοικτό θέατρο «πύλη Βηθλεέμ» και φυσικά τα μέλη του Εργαστηρίου που υπερέβησαν εαυτόν και με χαρά δέχθηκαν να συμμετέχουν στις παραστάσεις αυτήν την δύσκολη περίοδο σε μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας.