HomeHL-SportsΑναδείχθηκαν όλοι νικητές, στο μεγάλο ματς των παλαιμάχων ΟΦΗ και Ηρακλή στην άμμο

Αναδείχθηκαν όλοι νικητές, στο μεγάλο ματς των παλαιμάχων ΟΦΗ και Ηρακλή στην άμμο

Ρίγη συγκίνησης και πλημμύρα αναμνήσεων στον εορταστικό αγώνα που ολοκλήρωσε το 4ήμερο Παγκρήτιο Beach Soccer Festival στον Καρτερό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλημμύρισε από έντονες αναμνήσεις και ρίγη συγκίνησης το Karteros Beach Sports Center, στον αγώνα των παλαιμάχων του ΟΦΗ και του Ηρακλή, 35 χρόνια έπειτα από τον μεταξύ τους ιστορικό τελικό Κυπέλλου.

Οι δόξες των δύο ομάδων αναβίωσαν στην άμμο εκείνη τη συγκλονιστική αναμέτρηση του 1987 στο ΟΑΚΑ, που είχε κριθεί υπέρ των Κρητικών στα πέναλτι, ολοκληρώνοντας με τον πιο εορταστικό τρόπο το Παγκρήτιο Beach Soccer Festival.

Μύρωνας Σηφάκης, Νίκος Γκουλής, Χρήστος Βασιλείου, Χρήστος Καρυώτης, Γιάννης Μαρινάκης, αλλά και ο Δημήτρης Ανδρεανίδης (γιός του Μίλτου που αδόκητα έφυγε πέρυσι), για τον ΟΦΗ, τέθηκαν αντιμέτωποι με τους Σάββα Κωφίδη, Χρήστο Ζίφκα, Φώτη Γκιζέλη, Τάσο Λευκόπουλο και Σάκη Αναστασιάδη, οι οποίοι ήρθαν στο Ηράκλειο συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο Φώτη Θέο, τον αντιπρόεδρο Ηλία Ευθυμιάδη και το μέλος του ΔΣ του σωματείου της Θεσσαλονίκης, Θανάση Τσουρέκα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, για τον ΟΦΗ αγωνίστηκαν παλαίμαχοι και από άλλες γενιές όπως οι Σήφης Κορωνάκης, Ηλίας Κώτσιος, Μανώλης Παπαδάκης, Γιώργος Χριστοφής, ενώ με τον Ηρακλή που δεν είχε την πολυτέλεια των πολλών αλλαγών, αγωνίστηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί από πέρσι επίτιμο μέλος του.

Ο αγώνας μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας (Κωφίδης, Γκουλής τα γκολ) και της παράτασης, οδηγήθηκε στα πέναλτι, αλλά στο 4-4 ολοκληρώθηκε, με τους παλαιμάχους να αγκαλιάζονται.

Νικητής δεν αναδείχθηκε, καθώς νικητές είναι όλοι τους και πρωτίστως το ποδόσφαιρο που με συνέπεια υπηρετούν.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις, με τον πρόεδρο του Ηρακλή, Φώτη Θέο να απονέμει πλακέτα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Έπειτα, ο κ. Αυγενάκης, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ το 1987, Γιάννη Παπαματθαιάκη, τίμησαν όλους τους τότε παλαιμάχους του ΟΦΗ και του Ηρακλή.

Τιμήθηκαν, επίσης ο ερασιτέχνης ΟΦΗ, ο ΓΣ Ηρακλής, ο Κώστας Καζανάκης, ο Γιάννης Παπαματθαιάκης, η ΠΑΕ ΟΦΗ διά του αντιπροέδρου της, Ηλία Πουρσανίδη, ο Σύλλογος Παλαιμάχων ΟΦΗ και ο αθλητικός σύλλογος «Ευγένιος Γκέραρντ», διά της «ψυχής» του τουρνουά beach soccer, Μανώλη Παπαδάκη.

Κατόπιν, έγιναν οι απονομές και στις νικήτριες ομάδες κάθε κατηγορίας του Beach Soccer Festival, οι τελικοί του οποίου διεξήχθησαν πριν από τον αγώνα των παλαιμάχων ΟΦΗ – Ηρακλής, ενώ θερμά «ευχαριστώ» και αναμνηστικά δόθηκαν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο ΕΚΑΒ, στους διαιτητές και στους εθελοντές για την προσφορά τους στην άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Οι νικητές και τα αποτελέσματα των τελικών:

Γυναίκες: ΟΦΗ – Candia 7-3 και 1η σκόρερ της κατηγορίας η Δούκισσα Σαμιωτάκη.

Κ16: ΠΟΑ – Ben Fc 6-5 και 1ος σκόρερ της κατηγορίας ο Μάνος Κουγιός.

Άνδρες: Comb Ladies & Gents – Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Κρήτης 3-0 και 1ος σκόρερ της κατηγορίας ο Ρενάτο Γκίνη.

Παλαίμαχοι: Royal Marmin Bay Boutique & Art – Προπονητές 6-3 και 1οι σκόρερ της κατηγορίας οι Κώστας Τσαφαντάκης και Σπύρος Δασκαλάκης.

Το 4ήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου στην άμμο, στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, συνδιοργανώθηκε από όλη την οικογένεια του ΟΦΗ (Ερασιτέχνης, Παλαίμαχοι με την υποστήριξη της ΠΑΕ), τον αθλητικό Σύλλογο «Ευγένιος Γκέραρντ» και φυσικά το ΕΑΚ Ηρακλείου και την Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023».

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το κόστος συμμετοχής ανά παίκτη (5 ευρώ) για όλο το τουρνουά, θα δοθούν στην «Ηλιαχτίδα», τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς και τους υποστηρικτές (Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, Μυταράς Αluminum Τechnology, βιοτεχνία ενδυμάτων Lion AE και Axinos Mediterranean Cuisine & Sushi Restaurant στη Χερσόνησο) για την πολύπλευρη συμβολή τους στην εξαιρετική διεξαγωγή του Παγκρήτιου Beach Soccer Festival.
Image

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση