HomeΚΡΗΤΗΕπίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές και συναντήσεις με στελέχη της Πυροσβεστικής

Επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές και συναντήσεις με στελέχη της Πυροσβεστικής

Στάχτη 20.000 στρέμματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή και δυστυχώς αποτέφρωσε περίπου  20.000 στρέμματα δασικής, χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης και ενημερώθηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής που όλες αυτές τις ημέρες έδωσαν τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας  Κρήτης και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Μανώλη Αντωνακάκη, τον αντιπρόεδρο Απόλλωνα Φραγκιαδακη και τον Οργανωτικό Γραμματέα Γιάννη Κοτσορέ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο δύσκολο έργο της η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε ευαίσθητες περιοχές του νομού Ηρακλείου, όπως το δάσος της Βιάννου, Κέρη κ.λπ. που έχουν πληγεί κατά το παρελθόν ώστε να προληφθεί και να αποφευχθεί κάποια δυσάρεστη εξέλιξη στο μέλλον.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στις συναντήσεις του εξήρε το έργο των στελεχών της Πυροσβεστικής και τους συνεχάρη για τις μεγάλες μάχες που δίνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, πολλές φορές με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας ή και της ίδιας της ζωής τους.

Τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα είχαμε 390 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και η Πυροσβεστική έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με 50-70 πυρκαγιές.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται εθνικός σχεδιασμός, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, που θα κινείται σταθερά στο τρίπτυχο πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα. Και είναι αναγκαία ασφαλώς η περαιτέρω ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως και η κρατική ενίσχυση σε όσους φορείς εμπλέκονται στην πρόληψη (ΟΤΑ, Δασικές Υπηρεσίες κ.λπ.) αλλά και η ενεργοποίηση και η μέριμνα του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Η κυβέρνηση από την πρώτη ώρα είναι κοντά στους πληγέντες και θα σταθεί δίπλα τους άμεσα και αποφασιστικά με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν. Παράλληλα με ερωτήσεις ευρωβουλευτών μας έχει ζητηθεί και η κοινοτική συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί για εμάς υπέρτατη αξία. Και οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι η αποστολή μηνυμάτων μέσω του «112» για προληπτική εκκένωση περιοχών έχει συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να μην έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Και αυτό είναι ασφαλώς πολύ σημαντικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση