HomeΚΡΗΤΗΜισθολογικές περικοπές αν ταΐζεις… αδέσποτα – Απαράδεκτη η διοίκηση του νοσοκομείου

Μισθολογικές περικοπές αν ταΐζεις… αδέσποτα – Απαράδεκτη η διοίκηση του νοσοκομείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μισθολογικές περικοπές απειλεί η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων σε όποιον εργαζόμενο ταΐζει τα αδέσποτα στο χώρο του νοσοκομείου.

Αυτό αναφέρει η καταγγελία του φιλοζωικού συλλόγου δημιουργώντας αναταραχεί σε όλο το νησί.

Το πρόβλημα της εγκατάλειψης οικόσιτων ζώων στους αύλειους χώρους του νοσοκομείου είναι ένα ζήτημα που διαρκώς παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και για το οποίο, από την Φιλωζωική, έχουν διατυπωθεί, όπως επισημαίνεται, σειρά προτάσεων που συμπεριλαμβάνουν καλύτερη αστυνόμευση του χώρου, απομάκρυνση και στείρωση των ζώων.

Ωστόσο, “ πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ως λύση στην ανευθυνότητα των συμπολιτών μας, προτάθηκε η μη σίτιση των ζώων που βρίσκονται στον χώρο του Νοσοκομείου! Η ως άνω πρόταση, συνοδεύτηκε μάλιστα και από απειλή προς τους εργαζομένους του Νοσοκομείου, ότι όποιος βάζει νερό και ταΐζει τα ζώα, θα υποστεί μισθολογικές περικοπές”, αναφέρεται στην σχετική καταγγελία η οποία συνεχίζει ως εξής:

“Τη νομιμότητα της ως άνω «απειλής» ας την εξετάσει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου. Εμείς στεκόμαστε στην ηθική αλλά και την πρακτική διάσταση του θέματος: Έχετε προβληματιστεί για την συνέπεια της ως άνω απόφασής σας; Επιδιώκετε τα ζώα που διαβιούν στους χώρους του Νοσοκομείου να περιφέρονται πεινασμένα και εξαθλιωμένα;

Αντί να επιβραβεύσετε τους ελάχιστους εθελοντές που τους παρέχουν τα ελάχιστα βασικά, δηλαδή λίγη τροφή και νερό, εσείς τους αποθαρρύνετε; Με σκοπό ποιο; Να πεθάνουν τα ζώα από την πείνα; Να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή της πόλης προς αναζήτηση τροφής; Προσπαθείτε δηλαδή κι εσείς να μεταφέρετε αλλού το πρόβλημα; Γνωρίζετε άραγε κάποια περιοχή της πόλης όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν αυτά τα ζώα χωρίς να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που αντιμετωπίζετε στο Νοσοκομείο;”

Στην σχετική καταγγελία που υπογράφει η κα Άντζελα Νικολάου, αναφέρονται, τέλος, τα εξής:

“Θέτουμε υπόψη σας στο σημείο αυτό και την με αριθμό 1/2013 εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία, «η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα είναι μέσα στο πνεύμα σεβασμού κάθε έμβιας ύπαρξης για δικαίωμα στη ζωή».

Η παροχή τροφής και νερού σε πλάσματα τα οποία άλλοι ανεύθυνα έχουν εγκαταλείψει, αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας, γι’ αυτό και κρίνουμε απαράδεκτη την στάση σας απέναντι στους εργαζομένους που έχουν την ανώτερη ηθική υπόσταση να σκέφτονται πάνω και πέρα από τον εαυτό τους. Αυτό θα περίμενε κανείς από όλους όσοι εργάζονται σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Μήπως δεν γνωρίζετε άραγε τις ευεργετικές συνέπειες της συνύπαρξης των ζώων με ανθρώπους που πάσχουν από σωματικές ή ψυχικές ασθένειες;

Σας παροτρύνουμε να συμβάλλετε στην αρμονική συνύπαρξη των ζώων με τον άνθρωπο, ακολουθώντας τις ως άνω προτάσεις μας, οι οποίες θα βοηθήσουν άμεσα και στον περιορισμό των εγκαταλείψεων ζώων στους χώρους του Νοσοκομείου.

Το δηλητήριο είναι σαφώς πιο εύκολο, άνθρωποι όμως όπως εσείς, που είστε γιατροί, έχετε γαλουχηθεί στην επίμονη και επίπονη προσπάθεια για την ευζωία του ασθενή, όχι για την ευκολία του θεράποντος ιατρού. Αυτό είναι που θαυμάζουμε όλοι στο λειτούργημά σας, και αυτό ζητάμε να κάνετε και στην αντιμετώπιση του προβλήματος για το οποίο μόνο τα ζώα δεν φέρουν ευθύνη.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση