HomePost ItΜαμουλάκης για το Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης: 2 ½ χρόνια περιμένουν την απάντηση ενός Υπουργείου!

Μαμουλάκης για το Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης: 2 ½ χρόνια περιμένουν την απάντηση ενός Υπουργείου!

Η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ασυνεννοησία και ένα ακόμη επιτελικό μπάχαλο, αναδεικνύει η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, σχετικά με την μετατροπή της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» σε στρατιωτική βάση, αντί για αναπτυξιακό κέντρο προσανατολισμένο να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Όπως ομολογείται στην απάντηση, σε ό,τι αφορά στη στρατιωτική χρήση του υφιστάμενου αεροδρομίου, έχει ζητηθεί από τις 23/1/2020 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο καθορισμός της απαιτούμενης έκτασης που χρειάζεται για τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι τυχόν περιορισμοί για τις χρήσεις της υπολειπόμενης προς αξιοποίηση έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», χωρίς να έχει δοθεί ακόμη απάντηση.

«Πόσα χρόνια χρειάζονται για να απαντήσει ένα Υπουργείο σε ένα άλλο; Στο πανάκριβο και πολυπληθές επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται, δυόμιση χρόνια δεν είναι αρκετά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το βέβαιο είναι ένα: Η τοπική κοινωνία παραμένει στο σκοτάδι, οι απαιτήσεις στρατιωτικής χρήσης της έκτασης την επόμενη μέρα είναι άγνωστες και ένα άκρως φιλόδοξο αναπτυξιακό εγχείρημα για τον τόπο μας, έχει ήδη χάσει δυόμιση χρόνια προετοιμασίας. Η Κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις και υποχρεούται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Άμεσα.».

Υπενθυμίζεται ότι με την Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη, την οποία συνυπέγραψαν 16 ακόμη Βουλευτές, ζητούνταν απαντήσεις για το αν προτίθεται η κυβέρνηση να χωροθετήσει βάση ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», όπως αναφερόταν σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Ζητούνταν επίσης εξηγήσεις για το εάν αυτή η χρήση συνιστά, κατά την Κυβέρνηση, παραβίαση των όρων της σύμβασης με την ΕΤΕπ σχετικά με την χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου Καστελίου. Μια δανειακή σύμβαση η οποία παραμένει κρυφή από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις επανειλημμένες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Χάρη Μαμουλάκη με σκοπό την κατέθεσή της στη Βουλή και την δημοσιοποίηση των όρων της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση