HomeHL-LifestyleΗ Φίνος Φιλμ θυμάται την Αλίκη Βουγιουκλάκη με ένα συγκινητικό βίντεο

Η Φίνος Φιλμ θυμάται την Αλίκη Βουγιουκλάκη με ένα συγκινητικό βίντεο

Απολαύστε το

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα συγκινητικό βίντεο με σκηνές από τις ταινίες τίμησε η Φίνος Φιλμ την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μία ημέρα πολύ ιδιαίτερη, αφού 20 Ιουλίου θα γιόρταζε τα γενέθλια της.

Το πιο λαμπρό αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 1996 από καρκίνο στο πάγκρεας, σε ηλικία 62 ετών.

«Την καριέρα μου την οφείλω στην Αλίκη. Ο Φίνος, όμως, με έκανε σταρ.-Αλίκη», γράφει η λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση, ενώ στο βίντεο αναφέρεται: «Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1934. Ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Λάτρευε την Γκρέτα Γκάρμπο και την Μαίρη Πίκφορντ. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο το 1952, χωρίς την έγκριση της μητέρας της. Έκανε την είσοδο της στη Φίνος Φιλμ με την «Αστέρω» το 1959. Κέρδισε το Βραβείο Α Γυναικείου Ρόλου με την «Μανταλένα» το 1960 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες. Έγινε σύμβολο, μύθος, ξεπέρασε την ηθοποιό και μετατράπηκε σε είδωλο. Χαρακτηρίστηκε «Εθνική Σταρ» της Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 1996, σε ηλικία 62 ετών».

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, που αν ζούσε σήμερα θα ήταν 88 ετών, με τον Φιλοποίμην Φίνο έκανε μερικές από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, ανάμεσά τους τις ταινίες: Αστέρω, Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, Μανταλένα, Το κλωτσοσκούφι, Η Αλίκη στο ναυτικό, Η Λίζα και η άλλη, Η ψεύτρα, Το δόλωμα, Η αρχόντισσα κι ο αλήτης, Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά, Η Νεράιδα και το Παλικάρι, Υπολοχαγός Νατάσσα, Η κόρη του ήλιου, Η Μαρία της Σιωπής, Ένα αστείο κορίτσι, Σ΄αγαπώ κ.α.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για την Αλίκη Βουγιουκλάκη:

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση