HomeHL-World«Όχι» από Αθήνα στην πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% στο φυσικό αέριο

«Όχι» από Αθήνα στην πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% στο φυσικό αέριο

Κατά του σχεδίου έχουν τοποθετηθεί Ισπανία και Πορτογαλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίθεση της Ελλάδας στην πρόταση Κομισιόν για μείωση στην κατανάλωση του φυσικού αερίου κατά 15% διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου», είπε συγκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, «έχουμε καταθέσει προτάσεις και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει λύσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σύσταση για ενδεχόμενες κυλιόμενες διακοπές ρεύματος, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάμε στην εφαρμογή αυτών των συστάσεων. Στόχος να μην υπάρξει διατάραξη όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα».

Η Πορτογαλία θα αντιτεθεί» στο «δυσανάλογο» αυτό μέτρο, δήλωσε ο Ζοάου Γκαλάμπα, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Publico που δημοσιεύεται σήμερα.

Η πρόταση της Επιτροπής «δεν έχει προσαρμοστεί για τις χώρες που δεν είναι διασυνδεδεμένες», με το δίκτυο αερίου όπως η Πορτογαλία, εξήγησε.

Η ισπανική κυβέρνηση δεν θα ζητήσει από τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση αερίου, δήλωσε σήμερα η υπουργός Ενέργειας Τερέσα Ριμπέρα, αφού η Ισπανία δήλωσε ότι αντιτίθεται στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση της χρήσης αερίου.

«Δεν θα εισάγουμε νόμο με την υποχρέωση να καθορίζεται η θερμοκρασία στους θερμοστάτες των κατοικιών», δήλωσε η υπουργός σε συνέντευξή της στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση