HomeΚΟΣΜΟΣΑυστραλία: Καλπάζει η Covid, αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Αυστραλία: Καλπάζει η Covid, αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Συστάσεις των Αρχών για τηλεργασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της Αυστραλίας να αγγίζει επίπεδα-ρεκόρ οι Αρχές κάλεσαν τις επιχειρήσεις να επιτρέψουν την τηλεργασία και προέτρεψαν τους πολίτες να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους και να κάνουν επειγόντως ενισχυτικές δόσεις εμβολίων ενώ καταγράφεται σημαντική έξαρση του κορωνοϊού.

Η Αυστραλία βιώνει το τρίτο κύμα της Όμικρον, λόγω των ιδιαιτέρως μεταδοτικών νέων υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5, με πάνω από 300.000 κρούσματα να καταγράφονται τις τελευταίες επτά ημέρες. Οι Αρχές δήλωσαν ότι οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι διπλάσιοι, ενώ τα 53.850 νέα περιστατικά που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός των δύο τελευταίων μηνών.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι αντιστέκεται στις πιέσεις να επαναφέρει αυστηρούς περιορισμούς για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού, όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, αν και ενθαρρύνει τους πολίτες να τη χρησιμοποιούν.

«Η αλήθεια είναι ότι εάν έχεις εντολές, πρέπει να τις εφαρμόζεις», δήλωσε ο Αλμπανέζι σήμερα σε δημοσιογράφους. «Ενώ υπάρχουν εντολές για τις δημόσιες συγκοινωνίες…δεν φορούν όλοι μάσκα». Ο Αλμπανέζι τόνισε ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίσουν από κοινού για την όποια ρύθμιση αφορά την τηλεργασία, ενώ τα συνδικάτα κάλεσαν τους εργοδότες να κάνουν περισσότερα για να στηρίξουν το προσωπικό τους.

Προειδοποιήσεις για εκατομμύρια νέα κρούσματα προσεχώς στην Αυστραλία

Ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών στην Αυστραλία, Πολ Κέλι, προέβλεψε ότι ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν στα νοσοκομεία σύντομα θα ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ και κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιτρέψουν σε περισσότερους υπαλλήλους την τηλεργασία.

Οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι η Αυστραλία θα μπορούσε να καταγράψει «εκατομμύρια» νέες μολύνσεις τις ερχόμενες εβδομάδες.

Περίπου 5.350 Αυστραλοί νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με COVID-19, αριθμός που δεν απέχει πολύ από το ρεκόρ των 5.390 που καταγράφηκε τον Ιανουάριο κατά την έξαρσης της υποπαραλλαγής BA.1, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι αριθμοί στις πολιτείες του Κουίνσλαντ, της Τασμανίας και της Δυτικής Αυστραλίας είναι ήδη στο υψηλότερο επίπεδό τους από την έναρξη της πανδημίας.

Οι Αρχές έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι πολίτες καθυστερούν να κάνουν τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων. Έως τώρα, το 95% των πολιτών ηλικίας 16 ετών και άνω έχει κάνει δύο δόσεις, γεγονός που συμβάλλει στο να παραμένει ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Αυστραλία κάτω από τα 9 εκατ. και οι θάνατοι στους 10.884, πολύ χαμηλότερα από πολλές χώρες. Αλλά μόνο το 71% έχει λάβει τρεις ή περισσότερες δόσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση