HomePost ItΤον δήμαρχο Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε η δήμαρχος Κέας

Τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε η δήμαρχος Κέας

Σήμερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό επισκέφτηκε σήμερα η Δήμαρχος Κέας κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου.

Η κ. Βελισσαροπούλου, συμμετέχει στις εργασίες του 6ου summer school που συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Δήμο Αγίου Νικολάου, ενώ όπως έγινε γνωστό, ζήτησε να λάβει πληροφορίες για το τεχνικό κομμάτι της συμμετοχής του Δήμου, στο Θερινό Σχολείο, ώστε να θέσει κι εκείνη τις βάσεις ανάλογης συνεργασίας στον Δήμο Κέας μελλοντικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την Σπιναλόγκα, στην οποία ξεναγήθηκε χθες, μαζί με άλλους συμμετέχοντες στο πλαίσιο του προγράμματος του θερινού σχολείου, αλλά και στις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου για την στήριξη και την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου, μεταφέροντας στον κ. Ζερβό, τις προσπάθειες του Δήμου Κέας κι εκείνης προσωπικά για την ανάδειξη του δικού τους μνημείου “πόνου και λησμονιάς”, στην ιστορική Μακρόνησο.

Στην συζήτηση που ακολούθησε η Δήμαρχος εξήρε τόσο την διοργάνωση, όσο και την εικόνα της πόλης το τριήμερο της παρουσίας της, με τον Δήμαρχο, να αποδίδει τα εύσημα στο λίγο αλλά πολύ ικανό προσωπικό του Δήμου μας, που παρά τις αντιξοότητες δίνει τον καλύτερο του εαυτό καθημερινά.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ Αντώνης Ζερβός “από τα μέσα της δεκαετίας του 80, που αποφασίστηκε από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, η στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και σε όλες τις θητείες του ως Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στόχος είναι η ανάδειξη της λαογραφίας, της ιστορίας και του φυσικού κάλλους κάθε περιοχής του Δήμου, με στοχευμένες συνεργασίες, που όχι μόνο θα προσελκύσουν υψηλού επιπέδου επισκέπτες, αλλά θα προσθέσουν το “λιθαράκι” τους στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, όπως συμβαίνει εξ άλλου και με την φιλοξενία ακαδημαϊκών, φοιτητών ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού που συμμετέχουν στο 6ο θερινό σχολείο του Πανεπιστημίου Κρήτης.”

Οι  Δήμαρχοι, αφού αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα, ανανέωσαν την συνάντηση τους στα όργανα της ΚΕΔΕ, στον κοινό αγώνα προβολής, ανάδειξης κι αντιμετώπισης των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νησιωτική Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση