HomeHL-9Στα Χανιά για τα F-35 Δένδιας, Χαρδαλιάς και Τσούνης

Στα Χανιά για τα F-35 Δένδιας, Χαρδαλιάς και Τσούνης

Επίσκεψη στην 115 ΠΜ για τα F35

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποιούν σήμερα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Γιώργος Τσούνης. H επίσκεψη γίνεται στην 115 ΠΜ όπου εδώ και μερικές μέρες έχουν εγκατασταθεί τα αμερικανικά αεροσκάφη τύπου F35.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια μικρή τελετή με ομιλίες ενώ ακολούθησε παρουσίαση των F35.

Την τελετή άνοιξε ο διοικητής της μονάδας που αναφέρθηκε στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, στην άσκηση που είναι σε εξέλιξη και η οποία έχει στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της ελληνικής Π.Α.

Ο αρχηγός ΓΕΑ αναφερομένος στην άσκηση Poseidon τόνισε πως φανερώνει την ισχυρή θέληση της Αμερικής να διατηρήσει την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή και έκανε λόγο για υποδειγματική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που στέλνει μήνυμα για αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τσούνης απευθύνθηκε στα ελληνικά στους παρευρισκόμενους με αναφορές στον Καζαντζάκη, στην κρητική καλοσύνη και φιλοξενία

Για την ελληνοαμερικανική συνεργασία ανέφερε : “Η πρώτη δημοκρατία στον κόσμο, η Ελλάδα, συνεργάζεται με την πιο επιτυχημένης δημοκρατία στον κόσμο.

Στην ομιλία του ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις ισχυρές στρατιωτικές και αμυντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κάνοντας λόγο για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

«Στόχος μας είναι να επενδύσουμε στον τομέα της άμυνας και φιλοδοξία είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης και ικανής πολεμικής αεροπορίας» σημείωσε ο Χαρδαλιάς.

Από το υστέρημα του ελληνικού λαού, φτιάχνουμε την πιο ισχυρή Ελλάδα που είχαμε πότε.

Ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δενδιας αναφέρθηκε σε όλο το φάσμα της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε επίπεδο διπλωματικό, αμυντικό, ενεργειακό, υπηρετώντας την ειρήνη, την σταθερότητα, και την ασφάλεια στην περιοχή.

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος που σήμερα βρίσκομαι εδώ όχι για τις μηχανές που εξασφαλίζουν αεροπορική υπεροχή αλλά και στο εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό που υπηρετεί την πολεμική αεροπορία με διαρκή εκπαίδευση, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση» τόνισε.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλίες, ενώ ακολούθησε ξενάγηση σε στατική έκθεση τριών αεροσκαφών και παρουσίαση ενός F35 από Αμερικανό χειριστή.

dendias dendias_1155 dendias_1156-1 dendias_1157

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση